Slujba de Crăciun la Vatican: Papa Francisc a oficiat mesa în Bazilica Sfântul Petru

Data publicării:
vatican

Pentru prima dată de când Papa Francisc a fost ales în fruntea Bisericii Catolice, el a oficiat slujba de Crăciun la Vatican.

Imagini din interiorul Bazilicii Sfântul Petru:

Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să celebreze Crăciunul într-un mod mai tăcut pentru a descoperi esenţa Naşterii lui Isus Hristos. El le-a urat deja pe Twitter credincioşilor un Crăciun plin de speranţă, dreptate şi solidaritate, pledând pentru renunţarea la ură şi la resentimente.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Papa Francisc a fost ales în fruntea Bisericii Catolice pe 13 martie 2013. Argentinian de origine, Horhe Mario Bergoglio, din Ordinul Iezuiţilor, a surprins întreaga lume, fiind total diferit de predecesorii săi. Actualul Papă este decis să abordeze problemele dificile pe care predecesorii săi au preferat să le evite şi încearcă să cucerească prin popularitate. Desemnat Personalitatea Anului de revista Time, Suveranul Pontif s-a făcut remarcat prin simplitate, sinceritate şi pioșenie, dar şi prin simţul umorului.

Miercuri, în ziua Crăciunului, Suveranul Pontif va rosti în faţa oamenilor adunaţi în piaţa San Pietro mesajul său de sărbători. De asemenea, el va da binecuvântarea Urbi et Orbi credincioşilor din întreaga lume. Apoi, va ura Crăciun fericit în peste 70 de limbi, printre care şi în limba română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri