Sari la conținut
News Alert

Sofia Vergara a câștigat procesul pentru embrionii săi congelați

Sofia Vergara a câștigat procesul inițiat în 2015 de fostul ei logodnic Nick Loeb, în care acesta cerea „custodia” celor doi embrioni congelați ai actriței columbiene, relatează The New York Times.

Loeb a intentat procesul cu scopul de a proteja şi de a duce la termen doi embrioni congelaţi ai actriţei columbiene - două fetiţe -, care au fost creaţi în timpul relaţiei lor şi care ar fi urmat să vină pe lume cu ajutorul unei mame-surogat. Actrița se opusese acestui demers, iar instanța i-a dat dreptate.

Nick Loeb a invocat „dreptul la viață” al celor doi embrioni și a dat-o în judecată pe Sofia Vergara în statul Louisiana, singurul stat tradiţional favorabil politicilor ”pro-viaţă”, care oferă o protecţie legală specială pentru embrionii congelaţi. Pe lista reclamanţilor se află şi James Carbonnet, ”depozitarul” legal al embrionilor.. Loeb a mers atât de departe încât le-a dat și nume embrionilor: Emma și Isabella și le-a creat conturi cu bani pentru studii. 

Sofia Vergara - care este în prezent căsătorită cu actorul Joe Manganiello şi are un fiu în vârstă de 24 de ani, Manolo, dintr-o relaţie anterioară - şi Nick Loeb au semnat un contract cu ART Reproductive Center din Beverly Hills atunci când au creat embrionii în 2013, care stipula faptul că niciunul dintre cei doi foşti parteneri de cuplu nu va putea să folosească embrionii fără acceptul celuilalt.

În documentele depuse la tribunal și obținute de TMZ, judecătorul a decis că embrionii au fost creați în California, deci sunt „cetățeni” ai statului de pe coasta de vest, așa că procesul ar trebui intentat în statul care are jurisdicție asupra cazului.