Soțiile amabasadorilor acreditați în România au organizat un târg de Crăciun în scop caritabil

Data publicării:
targ-caritabil

Primii vizitatori ai târgului au fost întâmpinaţi cu produse de artizanat şi dulciuri pregătite chiar de soţiile diplomaţilor acreditaţi la Bucureşti. Ambasada Rusiei participă pentru a treia oară la eveniment, iar destinaţia banilor strânşi în urma evenimentului îi determină pe reprezentanţii ambasadei să revină an de an.

"Ce a adus Rusia bun astăzi? Mâncăruri tradiţionale, suveniruri tradiţionale din Rusia, dar şi câteva obiecte făcute de către elevii şi profesorii de la Şcoala de pe lângă Ambasada Rusiei. Cum merge vânzarea? Destul de bine." spune alina Chikineva, atașat al Ambasadei Rusiei în România.

La fel ca în fiecare an, vizitatoarele târgului au fost interesate de articole vestimentare şi suveniruri, în timp ce bărbaţii au zăbovit mai mult în dreptul standurilor cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale.

"Vânzarea merge bine? Destul de bine. Ca de obicei, berea cehă se vinde foarte repede. Sperăm că oamenii vor învăţa ceva mai multe despre sticla din Cehia şi vor învăţa să o aprecieze. La nivel internaţional, cristalul de Bohemia este foarte cunoscut." spune Jiri Sitler, ambasadorul Cehiei la Bucureşti.

40 de ţări au fost reprezentate la ediţia din acest an a Christmas Bazaar, iar peste 400 de voluntari au lucrat pentru amenajarea târgului.

"Scopul nostru este să ajutăm câţi mai mulţi oameni în nevoie, activitatea şi asociaţiile pe care le ajutăm la rândul nostru sunt în general cele cu focus pe mame aflate în dificultate, pe copii, pe educaţie şi pe cazuri sociale." spune Marina Coandă Bundac, organizator Christmas Bazaar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri