Sari la conținut

Spania. Avila, destinaţia perfectă pentru o zi

Oraşul-cetate se află la numai aproximativ 100 de kilometri depărtare de capitala Spaniei. Oferta de zboruri către Madrid este extrem de variată. Cu preţuri cuprinse între 110 şi 320 de euro puteţi cumpăra bilete pentru zboruri directe atât din Bucureşti, cât şi din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Odată ajunşi în Madrid, vă puteţi caza la unul din zecile de hoteluri şi pensiuni din capitala Spaniei. Preţurile sunt cuprinse între 45 de euro şi 300 euro pe noapte. Dacă doriţi să vă cazaţi chiar în Avila, camerele sunt şi mai ieftine - între 31 şi 133 de euro pe noapte. Aceasta după ce aţi parcurs distanţa Madrid - Avila cu trenul la un preţ sub 20 de euro, în aproximativ o oră şi jumătate.

După ce aţi ajuns la destinaţie, puteţi admira o mică bijuterie din perla Spaniei. Cetatea construită de romani în urmă cu peste două mii cinci sute de ani este principala atracţie a oraşului.

88 de turnuri înconjoară cetatea Avila pe o distanţă de 2,5 km, fiind una dintre cele mai bine păstrate cetăţi de pe teritoriul Spaniei construită de pe vremea românilor.

Străzile mici şi pietruite, arhitectura deosebită şi liniştea acestei cetăţi fac din orice plimbare o experienţă de neuitat.

O altă atracţie în Avila este catedrala cetăţii. Construită în anul 1091 această cetate pare a fi mai degrabă un templu sau chiar o fortăreaţă. Specialiştii spun că există foarte multe asemănări arhitecturale între această catedrală şi celebra catedrală St Denise din Paris.

Preţuri bilete de avion dus-întors

Bucureşti - Madrid: 232 - 496 euro

Cluj Napoca - Madrid: de la 447 euro

Timişoara - Madrid: de la 173 euro

Preţuri camere de hotel Madrid:

Hotel**: de la 45 euro pe noapte

Hotel*****: 300 euro pe noapte

Preţuri camere de hotel Avila:

Hotel**: de la 31 euro pe noapte

Hotel*****: 133 euro pe noapte

Pe aceeași temă