Spectacol cu durată scurtă de viaţă

Data actualizării: Data publicării:
parada flori olanda 3 fb

Milioane de flori au ajuns la gunoi în Olanda. Însă, înainte să ajungă deşeuri, au participat la o impresionantă sărbătoare în ţara care este cel mai mare producător mondial de flori. În primul weekend din septembrie, în oraşul Zundert din apropierea graniţei cu Belgia, are loc o paradă. Este o tradiţie care datează din 1936 iar la ediţia din acest am au participat 20 de care alegorice.

parada flori olanda 1

Munca a început pe 1 septembrie, când florarii din toate zonele Olandei s-au apucat să-şi construiască spectaculoasele instalaţii cu care au participat la parada din acest an. Singura condiţie a sărbătorii florilor din Zundert este ca florile folosite să fie dalii.

parada flori olanda 2 fb

Sâmbătă la ora 13:30 s-a dat startul. Cele 20 de care alegorice au defilat pe străzile oraşului şi duminică, iar luni rămas expuse, pentru a fi admirate în toată splendoarea lor. Toţi cei care au vrut să asiste la Corso Zundert au avut nevoie de un bilet care a costat 10 euro.

parada flori olanda 3 fb

Au fost şi reduceri, pentru cei prevăzători, care şi-au rezervat tichete pe internet şi care au plătit doar 9 euro. Intrarea la expoziţia de luni a costat doar 4 euro.

parada flori olanda 4 fb

Iar marţi, toată munca florarilor şi a artiştilor care au gândit carele alegorice a ajuns la gunoi, împreună cu milioane de flori ofilite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri