Spectacol grandios susţinut de Cirque du Soleil în România

Data publicării:
Cirque du Soleil Alegria 2

„Alegria este cel mai longeviv spectacol, asta după "Saltinbanco" spectacolul care s-a retras anul trecut în decembrie. Şi "Alegria" se retrage în acest an în decembrie, aşa că este ultima oportunitate pentru români să-l vadă”, a afirmat Vanessa Napoli , PR-ul Cirque du Soleil.

Alegria reprezintă bucuria vieţii. Este spectacolul care vorbeşte despre diferenţele dintre generaţii. Este producţia care a revoluţionat lumea circului. Pe scenă au urcat 56 de artişti şi o formaţie de muzică live.

„Alegria este unul dintre spectacolele clasice, foarte frumoase. Este acel spectacol, care a făcut circul faimos în întreagă lume, pentru muzica excepţională, pentru numerele de acrobaţie din el, pentru costumele inedite, pentru coregrafie. Nu este un spectacol ce se bazează pe tehnologie, aşa că nu veţi vedea bucăţi de scenă ce se mişcă, este un spectacol ce se bazează pe talentul artiştilor noştri şi pe capacităţile corpului uman”, a mai spus Vanessa Napoli.

Pentru spectacol, artiştii au purtat 4.000 de obiecte vestimentare şi 700 de costume diferite.

„Fiecare costum este creat special pentru acest spectacol şi odată ce spectacolul se retrage se duce în arhivă noastră din Montreal într-un depozit unde le ţinem pe toate pentru referinţe, să vedem ce materiale am folosit şi ce culori. Dar nu le mai folosim niciodată, fiecare spectacol este unic”, a mai explicat PR-ul circului.

În spatele fiecărei reprezentaţii sunt mii de ore de muncă şi repetiţie. Artiştii de la Cirque du Soleil călătoresc împreună cu maseuri, croitorese, maşini de spălat, sala de antrenament sau masă de pingpong.

Mika este una dintre artistele care fac minuni pe scenă. Este de 3 ani în echipă şi are o reprezentaţie la trambulină. Înainte de a face parte din Cirque du Soleil, a fost profesoară.

„Am fost profesoară de matematică în Belgia, le predăm celor de 6 ani şi este foarte digicil. Oameni cred că să fii pe scenă şi să te învârți e greu, dar să fii profesor e mai greu decât asta”, a povestit aceasta.

Cirque du Soleil va avea spectacole în Bucureşti, până pe 8 septembrie, la sala Romexpo, iar biletele sunt pe terminate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri