Speed dating, timp record pentru iubire

Data actualizării: Data publicării:
dating

În secolul vitezei, nici Cupidon nu pare să mai aibă răbdare. 10 fete şi 10 băieţi au testat la Timişoara ideea Speed Dating, întâlniri fulger la care cei ce caută dragostea trebuie să se lămurească în cinci minute dacă persoana din faţa lor este partenerul ideal. Cine nu a găsit sufletul pereche s-a consolat singur: a fost un exerciţiu, au spus mulţi băieţi. 

- Ce părere ai despre cuplurile în care există mari diferenţe de vârstă?

- Depinde ce vor partenerii. Nu prea contează diferenţele de vârstă.

- Eu zic că depinde şi de diferenţa de vârstă.

- Depinde şi de diferenţa de vârstă, dar poţi să ai 40 de ani şi să te comporţi ca o persoană de 20 de ani.

Virgil este programator, iar munca îi ocupă mare parte din timp. Nu prea mai are vreme să iasă din casă şi să cunoască lume. Aşa că a ales o întâlnire pe repede înainte cu... zece fete. Nu şi-a făcut mari speranţe.

- Dacă vii cu scopul de a găsi o potenţială iubită poate rămâi dezamăgit şi dacă mergi cu scopul de socializare rămâi mai împlinit, spune Virgil.

- Consideri benefice astfel de întâlniri?

- Da, sunt benefice. O modalitate de a mai sparge gheaţa şi dacă nu iese nimic, mai ai puţin exerciţiu, recunoaște Virgil Tănase - programator.

Alături de el, la întâlnire au fost încă nouă băieţi. Rând pe rând, au stat de vorbă nu mai mult de cinci minute cu fiecare din cele 10 fete, la o masă. Participanţii la Speed Dating, cum este cunoscut fenomenul în lume, au trebuit să îşi etaleze rapid farmecele ca să lege măcar o prietenie, dacă nu să vrăjească o inimă. Unii nu au reuşit nici una, nici alta, dar vor să mai încerce...

- Ți s-a părut vreun băiat interesant sau ți-a atras atenția în mod deosebit?

- Oarecum, puțin.

- A rămas să vă vedeți și mai departe?

- Se pare că a plecat toată lumea, a plecat și băiatul.

- Nu ați făcut schimb de numere de telefon?

- Nu. Asta este.

Organizatorii Speed Dating de la Timişoara au mizat pe faptul că acest joc de-a căutarea iubirii va fi o provocare interesantă şi nu s-au înşelat.

- Îți place aceastã idee de "Speed Dating"?

- Da, cred că e loc pentru așa ceva în Timișoara. E un exercițiu interesant de a cunoaște lumea.

- Poate puţin să iasă din zona de confort. Ştii, unii dintre ei sunt mai timizi, e foarte greu sau nu au contextul. Poate lucrează foarte mult şi nu au contextul de a întâlni pe cineva, iar odată ce întâlneşti, poate e greu să abordezi, începutul e mai greu. Le-am oferit un început, explică Roxana Şulţi - organizator. 

Primul Speed Dating a fost organizat acum mai bine de 21 de ani, într-o cafenea din Beverly Hills. De atunci, fenomenul a luat amploare în toatã lumea, inclusiv la noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri