Sport şi eleganţă pe biciclete. Pe 2 iunie are loc parada SkirtBike, în 11 oraşe din ţară

Data publicării:
4324211-Mediafax Foto-Cosmin Andrei

Mişcarea, denumită SkirtBike, a strâns sute de pasionate de biciclete, care în fiecare an se întâlnesc la o paradă dedicata ţinutelor distinse, etalate pe două roți. Fetele promovează un stil de viață sănătos, pentru un oraș mai puțin poluat.

Cu rochii vaporoase, fuste colorate și tocuri, Cătălina, Ştefania şi Noemi atrag mereu privirile în trafic datorită bicicletelor.

Merg cu ea peste tot, la serviciu, la piaţă. I-am pus numele Ariel, de la mica sirenă şi datorită părului meu roşcat”, spune Cătălina.

Şi Oana Deliu este la fel de cochetă pe bicicletă. De patru ani demonstrează tuturor că pedalatul poate fi şi elegant, nu doar un sport. „Am pornit din pasiune pentru biciclete şi pentru că ne doream să scoatem biciclistele în evidenţă”, subliniază aceasta.

În 2009, Oana a organizat în București prima paradă a fetelor pasionate de pedalat, SkirtBike.

Vii cu bicicleta ta, poţi să îţi pui flori în coş, poţi să îţi pui pălărie, tocuri, eşarfă, ce doreşti tu, ceea ce te face să te simţi mai frumoasă. Te aşteptăm cu inima deschisă, zâmbitoare, pentru că vor fi foarte mulţi fotografi ce vor surprinde cea mai șic biciclistă”, le transmite Oana fetelor care doresc sa participe.

Anul acesta, SkirtBike va avea loc pe 2 iunie, în 11 oraşe din ţară. Sunt aşteptate să participe sute de femei doar în Capitală. Pe lângă reducerea poluării, mersul pe bicicletă întăreşte sistemul cardio-vascular, previne obezitatea şi diabetul, dar este şi un excelent aliat al siluetei.

Nu trebuie să vă faceți griji dacă nu aveţi bicicletă. Organizatorii asigură 70 de biciclete care pot fi închiriate.

Care sunt oraşele și la ce oră începe parada, aflați duminică, de la ora 13.30, la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri