"Stalingrad", primul film produs cu ajutorul tehnologiei 3D în Rusia

Data publicării:
film stalingrad

Pelicula, care redă bătălia de la Stalingrad din 1942, a fost selectată pe lista lungă a candidaţilor la premiul Oscar al Academiei americane de cinematografie, la categoria cel mai bun film străin.

Filmul, în regia lui Fiodor Bondarchuk, este dedicat unuia din cele sângeroase momente din cel de-al doilea Război Mondial- bătălia de la Stalingrad, un moment de cotitură al conflagraţiei care s-a încheiat cu zdrobirea Germaniei hitleriste. Pelicula se concentrează pe prietenia dintre cinci soldaţi sovietici care încearcă cu disperare să apere o clădire de ocupanţii nazişti care sunt mult mai bine echipaţi decît ei.

"Stalingrad" redă şi o controversată idilă între o rusoaică şi un ofiţer nazist, interpretat de Thomas Kretschmann. Mai mult de-atât, personajele antagonice, ofiţerul sovietic şi cel german, mor împreună şi îşi văd reciproc ultimele momente ale vieţii.

"Stalingrad" se află pe lista filmelor dintre care Academia american de cinematografie va alege finaliştii la categoria „cel mai bun film străin".

Realizarea filmului a costat 30 de milioane de dolari, iar la producerea acestuia a contribuit şi casa de producţia americană Colombia Pictures.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri