Sari la conținut

STAREA NAȚIEI. Hamsteru' rocker

Dragoș Pătraru comentează într-un scheci la „Starea Nației” dezvăluirile făcute de „Rise Project” în legătură cu Liviu Dragnea:

„Dragnea în Brazilia, cu afaceri, cu prieteni, chestii… O să vedem mai clar în episoadele viitoare ale anchetei. Înțelegem acum din ce-au scris cei de la Rise Project că i se dă puțin fir lui nea Liviu. După care: „hop, ia de-aici, nea Liviule, ce-i cu proprietatea asta, dar cu asta? Ce-i cu acest cont? Şi tot așa…” Urmează să vedem.

Acum, cei de la Rise Project sunt din nou buni, nu? Întreb asta pentru că au fost niște nenorociți atunci când au scris care-i treaba de fapt cu acele case ale lui Iohannis, nu?

Dar, dă-o încolo de Brazilie, luaţi de aici știrea mileniului… Dragnea a avut o trupă rock… Hai, mă, că e superb.

Mugurel Gheorghiaș, "Melcul", fost coleg de facultate, coleg de trupă rock de-al șefului PSD și acționar al firmei Tel Drum, a înființat peste ocean o firmă pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010

(sursa: www.riseproject.ro).

Vai, deci, Dragnea avea trupă cu prietenii lui, Șobo și Melcu. Superb. Vă dați seama că dacă ălora li se spunea Melcu și Șobo, nici Dragnea n-o fi fost Liviu… I-or fi zis şi lui cumva: Vierme, Hienă, da, un fel de Animal X de pe vremuri…

Practic, înțelegem de aici că Dragnea a fost un tânăr frumos şi liber hă-hăăă, cu mult înainte de-a fi cool să fii tânăr frumos şi liber. Ăsta hipster, tată, nu ce vezi acuma pe străzi!

Nea Liviule, și cum făceai? Îți lăsaseşi hamsterul mare, pletos, și dădeai din cap, ăă? Erai cu băieții cu care ai făcut dup-aia TelDrum, firma aia de asfaltări din Teleorman… ăă? Şi dădeați din cap și cântați, nu?

„Te vom asfalta,

Facem bani cu strada ta!

Asfaltăm mereu,

Luăm contracte la greu!”

Foarte tare, frate! Și ce rock cântați, nea Liviu? Hard sau așa, mai pesedelic?...

Oricum, reacția lui Dragnea la întrebările privind Brazilia au fost destul de… ciudate. Adică, nu știu, poate am citit eu cărțile greșite despre limbajul trupului, dar părea că-i leșinase hamsterul lui nea Liviu.

„Eu nu am nicio afacere în Brazilia, n-am nicio proprietate în Brazilia. Este o legendă care circulă de foarte mulți ani. Dacă dumneavoastră sau alții îmi găsiți acolo proprietăți vă promit că le donez”, a spus liderul PSD.

Ce-mi place asta cu: „Dom'ne, dacă îmi găsiți bani ascunși, ai voștri să fie". Nu, nene, nu e vorba despre asta, să fie ai noștri. Trebuie să ne demonstrezi de unde îi ai. Şi dacă nu poți să dovedeşti, vedem, o dăm pe de-alea penale. La fel cum e și cu acel castel în jurul căruia s-a dezvoltat așezarea Teleormanului. Nu reiese din veniturile matale cum l-ai ridicat...

Deci, asta cu „bă, dacă voi găsiți casele, atuncea io le donez!” nu-i ok. De ce să le donezi, nea Liviule, ca să nu mai existe probe? Lasă, nu le dona, mai stai cu ele până când ne explici de unde ai avut bani să le cumperi.

Așa făcea și Victor cu doctoratul: „Bine, dom'ne, îl dau la săraci, dacă nu vă convine!”

Stai, mă, nu-l da, mai bine zi-ne de ce l-ai ciordit!

Ce să facem, băieți rămași cu educația la vârsta de grădiniță...