Stațiunea Kușadasi de la Egee atrage tot mai mulți turiști români

Data publicării:
kusadasi

Clima blândă, marea cristalină şi plajele generoase atrag în fiecare vară la Kuşadasi - în traducere Insula Păsării - turişti din toată lumea, aduşi de pacheboturi sau de avioane charter. Serviciile sunt ieftine, oferta variată, mâncarea gustoasă.

Pentru Kuşadasi - care nu dispune de aeroport propriu - se aterizează la Izmir sau la Bodrum. Viza de intrare în Turcia se obţine pe loc, la sosire, în schimbul unei sume modice. Cel mai rentabil este să vă rezervaţi transportul şi hotelul prin intermediul unei agenţii, cu câteva luni în avans. Reducerile sunt substanţiale. Hotelurile sunt numeroase, aproape 150 în oraş şi peste 600 în zonă.

Acum, în extrasezon, preţurile sunt deosebit de avantajoase, dar şi în plin sezon estival sunt modice, cu condiţia ca locurile să fie rezervate din timp.

Vremea este caldă, chiar caniculară, apa curată, apusurile de soare picturale, distracţiile nelimitate - croaziere cu corăbioare pe diverse insule din apropiere, zboruri cu parapanta, acvalanduri, scufundări, vizite la outlet-uri. Atenţie, preţurile rămân mari, chiar dacă negustorii, cu talentul lor, încearcă să vă convingă de contrariul.

La doar 20 de kilometri se află Efes. Metropola antică elenă, bine păstrată, impresionează prin arhitectura măreaţă a bibliotecii, prin amfiteatrele sale şi prin civilizaţia pe care a iradiat-o vreme de multe secole. Chiar dacă una dintre cele şapte minuni ale antichităţii, templul zeiţei Artemis, nu mai există, rămân destule de vizitat.

La trei ore de mers de Kuşadasi se află o altă frumuseţe: Pamukkale. O serie de bazine succesive din calcar, cu apa albă de la roca dizolvată, care curge din unul în altul, pe o coastă de deal. Un peisaj ireal. Apele termale au favorizat înființarea la Hierapolis a unui complex balnear, construit din blocuri mari de piatră, cu bazine şi săli de recuperare şi de sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri