Stațiuni de schi din Alpi, aproape pustii

Data publicării:
partie germania

În staţiunea montană Schliersee din Germania, peisajul duce cu gândul mai degrabă la primăvară decât la sărbătorile de iarnă. Pârtia este singurul loc acoperit cu zăpadă, şi aceea artificială. Această perioadă ar fi trebuit să fie cea mai aglomerată pentru hotelieri, dar puţini turişti au mai bătut drumul până în creierii munţilor după ce au aflat că nu va ninge.

„Avem o singură pârtie deschisă. Doar atât am reuşit să amenajăm cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Este, însă, foarte solicitată. Dar este adevărat că nu putem oferi mare lucru”, spune Peter Lorenz, administrator pârtie.

Iubitorii sporturilor de iarnă au ceva mai mult noroc în Franţa. La Clusaz, una dintre cele mai mari staţiuni din Alpii francezi, stratul de zăpadă atinge pe creste 40 de centimetri grosime. Dar tot nu este suficient pentru condiţii optime de schi. Doar 23 dintre cele 84 de pârtii sunt deschise. Turiştii care şi-au făcut planuri la munte nu şi-au putut ascunde dezamăgirea.

„Ştiam că nu va ninge, dar încercăm să ne simţim bine oricum. Sperăm ca data viitoare să fie mai frumos”, spune un turist.

„La început am fost puţin dezamăgiţi. Dar suntem un grup mai mare de prieteni şi am avut alte activităţi. Am mers la patinoar, în drumeţii”, adaugă alt turist.

Hotelurile, centrele de închiriat schiuri şi magazinele de articole de sezon recunosc că au încasări mai mici şi nici nu se anunţă vreo ameliorare prea curând. Conform institului francez de meteorologie până la sfârşitului anului nu sunt prognozate ninsori semnificative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri