Sari la conținut

Sute de elevi din Brăila iau cursuri de creștere a porumbeilor

40 de porumbei voiajori au fost aduşi în urmă cu o săptămână în crescătoria amenajată într-o anexă a şcolii din comuna Ciocile, judeţul Brăila. Păsările antrenate special pentru concursuri sunt vizitate zilnic de elevii din localitate care vor să ştie cum trebuie să le îngrijească.

„Le-am făcut curat, am strâns mizeria, am stat pe lângă ei, sunt drăguţi”, spune o fetiță.

„S-a creat un colţ viu pe care copiii îl privesc cu mare încântare. Sunt foarte încantaţi că sunt porumbei voiajori”, spune Marian Sariva, profesor Şcoala Gimnazială Ciocile.

Iniţiativa aparţine medicului veterinar din comună, care este şi crescător de porumbei.

„Propunem această idee pentru a promova porumbelul călător, sportul cu porumbelul călător, copiii să facă şi alte activităţi în afară că stau foarte mult timp pe calculator, pe internet”, afirmă Marius Păvăleanu, medic veterinar.

Pentru ca toţi elevii să poată îngriji porumbeii, conducerea şcolii i-a împărţiţ pe grupe.

„În jur de ora 10.00, în pauza mare vin si îi hrănesc, le dau mancare, apă, iar la sfarşit de săptămână se face curăţenie generală urmând ca săptămâna viitoare să vină alţii copii, din altă clasă”, mai spune Gheorghe Ciucă, director Şcoala Gimnazială Ciocile.

Anul acesta, elevii vor învăţa cum să îi crească şi să îi antreneze, iar de anul viitor vor putea participa şi la concursuri. Cei 40 de porumbei au fost donaţi de Asociaţia Columbofilă din Brăila.