Sari la conținut

Sute de studenți străini au petrecut Halloweenul la Castelul Bran

Peste 600 de tineri au dat, azi-noapte, nas în nas cu sângerosul Conte Dracula. Chiar la el acasă. După căderea întunericului, pe treptele castelului au apărut şi ajutoare înspăimântătoare.

Petrec o noapte superbă aici, cu prietenii mei. Sunt student Erasmus, sunt din Spania şi am venit aici doar pentru Halloween”, a spus unul dintre studenți.

E superb, totul e superb. Vrem să avem o petrecere reuşită, nimic altceva”, a spus un alt student.

Dac-aş descrie-o într-un cuvânt, este epicentrul petrecerilor de Halloween, la nivel mondial”, a declarat Alexandru Prişcu, reprezentant administraţie Castelul Bran.

La Cluj Napoca, petrecerile s-au ţinut în cluburi, dar atmosfera a fost la fel de înfricoşătoare. Monştrii de-o noapte nu au fost doar în cluburi. Au bântuit şi pe străzi.

La Oradea, centrul oraşului s-a transformat într-un cimitir plin de fum şi pânze de paianjen. Decorul a fost completat de tinerii care s-au străduit să intre bine în pielea personajelor.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată în zilele noastre de multe popoare Occidentale. Iniţial celebra toţi sfinţii, dar timpurile moderne au transformat-o în petrecere şi sursă de profit.