Sari la conținut

Tablouri uriașe făcute din peste 100.000 de capace de plastic

„Sunt aproximativ patru sau cinci planșe, de 3,75m pe 3,75m. Întâi s-a trasat conturul cu markerul, după planșele listate la imprimantă, după care am așezat capac după capac, folosind mai multe culori”, explică unul dintre artiști.

Timp de cinci săptămâni, aproape 40 de voluntari au pus cap la cap peste 100.000 de dopuri din plastic de diverse culori. Așa au prins viață harta Cetății Timișoarei, instrumente muzicale sau evenimente de la Revoluție, redate într-un mod abstract.

 

Foto: facebook.com/ecostuff.romania

„Am fost pentru prima dată acum două săptămâni, am prins primele șuruburi și nu ne-am lăsat plecați de acolo, astfel că am vrut să fim până la final să le vedem și sus”, a adăugat un voluntar.

Am vrut să arătăm că se poate recicla orice”, a spus un alt voluntar.

Expuse pe strada din centrul Timișoarei, tablourile din materiale neconvenționale au atras atenţia trecătorilor.

 

Foto: facebook.com/ecostuff.romania

Ar trebui să rămână aici luni de zile. Chiar avea nevoie strada asta de ceva vesel”, a spus un trecător.

Este extraordinar să dai o dimensiune artistică și estetică unor obiecte utilitare”, a spus o altă persoană.

Am zis să le arătăm oamenilor că putem facem lucruri faine din deșeuri, adică din capace de plastic. Le-am dat o nouă viață”, a spus Larisa Rusu, reprezentant EcoStuff România.

Tablourile pot fi admirate timp de două săptămâni pe unul dintre pereții exteriori ai Spitalului Militar din Timișoara. Apoi planșele vor fi donate unor școli sau unor instituții publice.