Sari la conținut

Talent extraordinar. Cine este fetița-balerină care apare în videoclipurile artistei Sia

 

Foto: Gulliver/ Getty Images

Sia a observat-o pe Maddie pe când aceasta făcea parte din reality show-ul „Dance Moms” alături de sora ei. Cântăreața i-a scris fetei pe Twitter și a invitat-o să apară în următorul ei videoclip- „Chandelier”.

Mi-a scris pe Twitter că este fană a show-ului și că ar vrea să apar în noul ei videoclip. Eu nu am văzut postarea, a văzut mama sau cineva din echipa mea, și am crezut că cineva îmi face o glumă. Două săptămâni mai târziu zburam la LA. Mi-au dat patru zile să învăț coregrafia și eu am învățat-o în trei ore. La repetiții, când a venit Sia, am avut foarte mari emoții pentru că nu știam la ce să mă aștept, dar în secunda în care m-a văzut, a venit și m-a îmbrățișat. Am simțit că ne cunoaștem deja”, a spus Maddie Ziegler într-un interviu pentru Entertainment Weekly, despre prima sa întâlnire cu Sia.

Acum, cele două sunt prietene și Maddie este o prezență obișnuită în turneele cântăreței sau la emisiunile la care este invitată Sia. De altfel, Maddie o însoțește pe Sia în turneul din 2016.

Mai mult, de atunci, Maddie Ziegler a mai apărut în trei videoclipuri ale cântăreței Sia: „Elastic” Heart, „Cheap Thrills” și „Big Girls Cry”.

Videoclipul „Elastic Heart” a stârnit și reacții negative, deoarece Maddie apare alături de actorul Shia LaBoef în videoclip, care este cu aproape 20 de ani mai mare ca ea. Au fost voci care au criticat alegerea de a îi pune pe cei doi să danseze împreună, iar Sia și-a cerut scuze, pe Twitter, dacă videoclipul a jignit pe cineva. 

Maddie Ziegler a fost foarte lăudată în revistele de specialitate atât pentru tehnica dansului ei cât și pentru talentul actoricesc. 

În revista Billboard, compozitorul Jaspn Lipshutz a lăudat prestația lui Maddie în „Chandelier”, despre care a spus că a fost o „prestație năucitoare”. The Guardian a comentat că „dansează cu o flexibilitate impresionantă”.

Rolling Stones a notat că „mișcările ei clare și calitățile actoricești s-au potrivit perfect coregrafiei lui Ryan Heffington” și a lăudat-o pentru „carisma ei care face acest videoclip unul captivant”. Revista People a descris-o ca fiind „un super om, un extraterestru grațios care a coborât pe Pământ de pe Planeta Talentaților pentru a ne face pe noi restul să părem niște neîndemânatici”.

De asemenea, într-un portret din The Huffington Post, autoarea a notat că „tehnica ei este impresionantă pentru un copil de 12 ani. Are genunchii și picioarele întinse, brațele ei parcă plutesc pe nori și toate degetele sunt așezate unde trebuie. Dar cel mai important este cum interacționează cu publicul. Ea spune o poveste care rezonează cu cel care se uită la videoclip, chiar dacă interpretează o iubită supărată sau un vârcolac. Maturitatea ei este impresionantă pentru o adolescentă”.

Carieră de la opt ani

Maddie Ziegler împlinește 14 ani pe 30 septembrie, dar deja a cunoscut celebritatea. Tânăra și-a început cariera de dansatoare într-un reality show din SUA pe când avea opt ani, dar dansează încă de când avea doi ani.

Maddie a studiat balet, step, jazz și dans contemporan. Însă dansul nu este singura pasiune a fetei. De altfel, ea a și declarat că nu își dorește să fie cunoscută „drept fata din reality show” ci vrea o carieră în actorie.

Foto: Gulliver/ Getty Images

În 2012, Ziegler a obținut prima dată un rol într-un serial. Ea a interpretat-o pe Deb pe când era tânără din serialul „Drop Dead Diva”. De atunci a mai apărut în episoade din „Pretty Little Liars”, „Austin and Ally” și „Ballet and the Beasts”.

Debutul în cinematografie îl va avea în 2017, când va apărea în filmul „The Book of Henry”. De asemenea, ea va fi vocea unui personaj din desenul animat „Ballerina”.

Mai mult, Maddie va apărea și într-un film scris și regizat de Sia, intitulat „Surori”.

Maddie Ziegler este și un model de succes. Ea a defilat sau a apărut în reclame pentru Clean&Clear, Capezio, Target și Ralph Lauren. De asemenea, a fost pe coperta mai multor reviste de succes precum Elle, Seventeen, Harper's Bazaar, People, Cosmopolitan, Teen Vogue și Vanity Fair Italia.

În 2014, ea și sora ei au lansat o linie de haine „Colecția Maddie și Mackenzie”.

În luna iunie a acestui an, Ziegler a anunțat că va fi juriu la emisiunea Crezi că știi să dansezi: Următoarea generație`~, o competiție pentru dansatori cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.

Nu în ultimul rând, Ziegler va lansa o carte de memorii, „Jurnalele Maddie” în 2017 și lucrează la o trilogie de romane pentru copii de gimnaziu care vor fi lansate în 2017, 2018 și 2019.

Maddie Ziegler este foarte activă și pe rețelele de socializare, având peste șapte milioane de fani pe Instagram, peste un milion pe Twitter și peste 600.000 de prieteni pe Facebook. Videoclipurile cu ea dansând au acumulat peste 2,3 miliarde de vizualizări pe Youtube.

15

Ziegler a fost inclusă de revista Time în topul „30 cei mai influenți adolescenți ai anului 2015”. Ea a câștigat în 2016 premiile People's Choice Award și Teen Choice Award.

Pe 17 august, Sia urcă pe scena din Piaţa Constituţiei. Kate Isobelle Furler (născută pe 18 decembrie 1975), cunoscută sub numele de Sia, este o cântăreaţă, compozitoare şi producătoare care a lansat şapte albume de studio şi cinci albume live. A fost nominalizată de patru ori la premiile Grammy.