Tangoul argentinian a poposit la Brașov

Data publicării:
0408TangoBrasov

Pentru al şaptelea an la rând, dansatori profesionişti de tango se întâlnesc în Braşov şi dau frâu liber pasiunii pentru dans, sorbiţi din priviri de trecătorii care au uitat pentru câteva clipe de tumultul oraşului şi de zgomotul maşinilor din jur.

„Ne simţim ca mamele de pe vremuri, când mergeau la baluri şi stăteau şi se uitau la noi cum dansam, când eram tineri", spune o spectatoare.

Unii dintre cei aflaţi în public nu s-au putut abţine să se alăture perechilor de dansatori profesionişti.

„E un prilej frumos de a uita de problemele zilnice”, explică o participantă.

„Mi-a plăcut să dansez şi am dansat şi mă simt bine”, spune un domn trecut de prima tinerețe.

În tango este vorba despre improvizaţie şi oamenii se exprimă în foarte multe moduri. Acesta este unul dintre ele”, explică Angela Cristescu, dansatoare profesionistă.

„Serile, de obicei, le-am petrecut în Piaţa Sfatului, unde publicul e deja obişnuit cu Guerilla Milonga, aşa se numesc petrecerile de tango în aer liber", spune Doina Enache, organizator.

Printre maeştrii tango-ului veniţi din străinătate pentru acest eveniment se numără Daniel Garcia. Dansează tango de mai bine de jumătate de secol şi spune că dansul, ca un virus, îi mai curge prin vene, la fel ca în tinereţe.

Ce înseamnă tango-ul pentru mine? Este viaţa mea, este totul. Nu doar îmbrăţişarea, dragostea pe care o trezeşte, ci şi cultura atâtor ţări pe care mi-a fost dat să le cunosc datorită tango-ului", declară Daniel Garcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri