Sari la conținut

Târg de turism de aventură, la Constanţa

Acestea sunt doar câteva dintre provocările pentru turiştii care nu-şi doresc o vacanţă liniştită, ci una plină de adrenalină. Mai multe agenţii participă la un târg de turism de aventură organizat la Constanţa. Participanţii au aflat cât costă să faci rafting sau să înoţi cu delfinii în Turcia ori să escaladezi munţii georgieni.

În promovarea acestor destinaţii s-au implicat şi oficiali străini prezenţi în România.

Kastamon-ul este propice turismului de aventură. Se poate face rafting, kaiaking, are munţi, are râuri. Este o zonă într-o continuă dezvoltare”, a spus Ali Bozcalişkan, consulul general al Turciei.

Eliziani Zviad, preşedintele Centrului de Dezvoltare a Afacerilor din Georgia, spune că oamenii care se interesează despre turismul de aventură sunt cei interesaţi de alpinsim, birdwatching, ecoturism şi offroad.

Nici autorităţile din Constanţa nu s-au lăsat mai prejos.

Avem Delta Dunării în apropiere, Dunărea aproape, avem aeroportul de la Tuzla unde putem face paraşutism”, a spus Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa.

În plus, staţiunea Neptun e un loc perfect pentru împătimiţii sporturilor extreme, datorită unui parc de aventură amenajat pe două hectare de pădure.

Dana Măcelaru, managerul parcului de aventură, spune că acesta are 14 trasee cu grade diferite de dificultate, panou de căţărare şi un traseu de tiroliană.

Târgul de turism, organizat de Prefectura Constanţa cu fonduri europene - în jur de 600.000 de euro, este deschis până diseară. Scopul evenimentului este promovarea destinaţiilor ideale pentru aventură, astfel că transportul şi cazarea rămân în sarcina turiştilor.

Turism de aventură în Turcia:

off-road - 30 euro

înot cu delfinii - 80 euro

rafting - 39 euro/adulţi şi 15 euro/copii

salt cu paraşuta 150 euro

Turism de aventură în Georgia:

birdwatching: 80 euro/zi

alpinism: 40 euro/zi

Turism de aventură în Constanţa:

salt cu paraşuta - 150 euro

acces parc de aventură - 12 euro/ adulţi şi 8 euro/copii

off-road Cheile Dobrogei - 50 euro