Târgul Vinurilor la Braşov, pentru toate gusturile. Soiurile româneşti depăşesc licorile aduse din Italia sau Spania în preferinţele consumatorilor

Data publicării:
vin-2

Sute de soiuri de vin au putut fi degustate weekendul acesta la Braşov. Peste 30 de expozanţi au participat la primul târg de profil desfăşurat în oraşul de sub Tâmpa, organizat tocmai pentru ca producătorii să îşi sporească numărul de clienţi printre proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zonă şi, de ce nu, şi printre turişti.

Atât producătorii autohtoni, cât şi importatorii au încercat să îi convingă pe vizitatori că vinul lor merită degustat. Deşi au fost prezente la standuri băuturi din Italia sau Spania, cel mai mare succes l-au avut tot mărcile româneşti. Iar preţurile au fost pentru toate buzunarele: de la 15 până la 500 de lei pentru o sticlă.

Cred că vinul cel mai bun care l-am degustat este un vin fetească neagră, un vin specific românesc, pe care nu-l întâlnim niciunde dincolo”, spune un fan al licorilor româneşti. Sau, „Dacă tot ne-am născut aici, bem vinuri româneşti”, susţine un alt admirator al valorilor naţionale.

Iar motivul cel mai bun pentru ca un târg de vinuri să fie organizat la Braşov este faptul că zona este una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic. „Călcăm pe turism la fiecare pas aici, ca să zic aşa. Avem Braşovul, Poiana Braşov, Valea Prahovei...”, explică organizatorul Sorin Dăncescu, care precizează că astfel de târguri vor avea loc şi în anii viitori.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri