Tendințe în materie de bijuterii: inele și cercei din licheni şi muşchi de pădure

Data publicării:
colier din muschi

Atracţia târgului a fost, de departe, un colier în forma de cal, montat în alamă şi argint. Bijuteria, veche de aproape un secol, a fost regândită de un designer român care i-a dat o formă contemporană.

„Este o bijuterie foarte spectaculoasă, care se poate purta de la femei care au opsprezece ani, fără limită. Este un mesaj al lumii dinăuntru pentru lumea din afară. Adică al lumii mele din înăuntru pentru cei care le vor purta”, a spus Roxana Davidescu, designer.

Lichenii şi muşchii de pădure au fost transformaţi de tinerii creativi în inele, cercei sau broşe.

Este vorba de o bijuterie pentru eveniment, pentru apariţii şi pentru a scoate în evidenţă o anumită stare. Durează, de obicei, între o săptămână şi două, depinde de ce flori sunt folosite”, a explicat Ioana Nechifor, designer florar.

Pentru femeile curajoase, designerii au creat piese unicat din piele şi pene de struţ. Iar preţurile unor accesorii care îţi garantează ieşirea din anonimat sunt pe măsură. O astfel de bijuterie ajunge până la o mie de lei.

„Îmi place creativitatea, să fie flexibil, să fie delicat şi, mă rog, inspiraţia momentului”, a spus una dintre vizitatoarele târgului.

Peste 60 de designeri români şi straini şi-au expus creaţiile la acest târg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri