Terapie cu nămol la Techirghiol. Numărul turiştilor s-a dublat faţă de anul trecut

Data publicării:
namol

Peste 800 de oameni la fiecare serie de 10 zile vin la Techirgiol pentru a face tratament cu nămol şi băi reci în apa foarte sărată a lacului. 15% dintre ei sunt turişti străini, din ţări precum Germania, Franţa sau Rusia. Unul dintre ei este Sievolot Bernei, un rus care vine tocmai din Tver, de la aproape 2.000 de kilometri distanţă.

Sunt aici pentru a doua oară şi vin pentru că aici îmi place totul, să zicem aşa: începând de la oameni. Poporul vostru este foarte liniştit, uman, foarte apropiat de poporul Rusiei”, spune rusul.

Constantin Dumitrescu, un profesor din Craiova, are trei motive întemeiate să-şi petreacă vacanţa, an de an, în acest loc.

De ani de zile, pentru mare în primul rând, pentru ghiol în al doilea rând şi pentru relaxare, în al treilea rând”, explică profesorul.

Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge se dilată, iar circulația se îmbunătățeşte.

O cură de 10 zile este benefică și pentru femeile cu probleme de fertilitate.

Am păstrat tariful de 10 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, de 3 ani de zile. Turiștii beneficiază de asistenţă medicală, serviciu de salvamar, parcare gratuită”, spune Paula Olteanu, directorul administrativ al Spitalului de Recuperare din Eforie Nord.

Băile au fost redeschise în urmă cu trei ani. Asta după ce în anii 1981, 1984 şi 1995, inundaţiile aproape le-au şters de pe harta litoralului.

Spitalul de Recuperare din Eforie Nord, de care aparţin, a cheltuit nouă milioane de lei din fonduri europene pentru a curăţa zona de mormanele de gunoi, dar şi pentru consolidarea construcţiilor, reamenajarea plajei şi a cabinelor de duş.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri