TIFF, ziua 6: Filmul mut Faust, în proiecţie la Biserica Luterană

Data publicării:
Publicul TIFF Credits - Nicu Cherciu-1

Miercuri, cinefilii află la Cluj cine sunt marii câștigători ai competiției locale de film. 24 de creații concurează în acest an la această secţiune ce se adresează cineaştilor amatori sau profesionişti, originari din Cluj sau care locuiesc sau lucrează aici. Tot miercuri, cei care ajung la festival îl pot vedea pe actorul şi regizorul Olivier Rabourdin, venit direct de la Cannes, acolo unde a promovat din postura de actor pelicula "Grace of Monaco".

La Festivalul Internaţional de Film Transilvania îşi promovează propriul film - "Băieţii din Est".

Este cea de-a şasea zi de TIFF. Marţi seară, cinefilii au avut parte de o proiecţie specială, un documentar 3D, „Catedralele culturii", care a ilustrat poveştile a şase clădiri emblematice, dar şi un spectacol pe cinste al trupei austriece Russkaja.

Catedralele culturii" este un film în care şase regizori celebri prezintă şase clădiri emblematice. Fiecare şi-a pus amprenta vizuală unică, dând naştere unor poveşti inedite despre Opera din Oslo, Filarmonica din Berlin, Biblioteca Naţională a Rusiei, Închisoarea Halden din Norvegia, Institutul Salk din La Jolla şi Centrul Pompidou.

Clădirile, chiar şi dacă par a fi materie fizică, materie moartă, au o viaţă, au un trecut, sunt obiecte vii într-un fel şi au ce să ne spună despre trecut şi despre viitor. Voiam să facem filme care să nu corespundă cu filmele clasice despre arhitectură”, explică Erwin Schmidt, producătorul filmului.

Seara a continuat cu o proiecţie specială Crucişătorul Potemkin, derulată pe acordurile trupei austriece Russkaja, care a reunit fanii de heavy metal cu iubitorii de polka, jazz şi rock. Filmul a fost realizat în 1925 şi a fost inspirat din revoluţia rusă din 1905.

Pentru cinefili, seara s-a încheiat cu filmele horror de la miezul nopţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri