TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Al Ferasa, arta de a citi trecutul după expresia feței

Data publicării:
ferasa

În limba arabă, de unde şi provine această tehnică, "ferasa" înseamnă "a privi cu atenţie ceva şi a-i înţelege semnificaţia". Exact asta îi învaţă Stephen Paul pe oamenii care vin la cursurile sale: să înţeleagă comportamentul celor din jur în funcţie de trăsăturile lor fizice.

„Inițial, oamenii se așteaptă să fie o tehnică asemănătoare cu cititul în palmă şi că o să le prezicem viitorul. Realizează, în primele 10-15 minute, că nu au voie să vorbească. Eu le spun despre personalitatea lor şi folosesc cheile de acolo că să îi relaxez, ei ştiu că este adevărat ce le spun, devin degajaţi în largul meu şi apoi putem să discutăm care sunt problemele”, explică profesorul.

Această tehnică are o vechime de 2000 de ani, dar la noi în ţară a ajuns la sfârşitul anului trecut, când a fost organizat primul curs.

„Fizionomia este ceva ce a fost studiat în mai multe culturi ale lumii, chinezii au folosit-o pentru a-şi da seama de ce boală suferă o persoană. În Anglia, de exemplu, în perioada victoriană, a fost folosită în criminalistică şi de aceea medicii din România şi-au dat seama de cât de utilă poate fi aceasta şi au venit într-un număr mai mare decât alte persoane”, spune Alexandru Băculescu, practicant Al Ferasa.

„Toate problemele noastre medicale sunt scrise pe față! În timpul consultaţiilor sau atunci când îi ajutăm pe oameni, nu îmi place să spun consiliere, pentru că este mai mult o tehnică informală, noi nu suntem legaţi de aceleaşi constrângeri pe care psihologii şi psihoterapeuţii le au, pentru că noi vorbim mai apropiat de oameni şi e mai ţintit, dar avem grijă la diferitele tipuri de personalitate, pentru că nu vrem să le facem rău persoanelor, vrem să le ridicăm calitatea vieţii. Dar da, totul despre sănătatea cuiva este scris pe fatza lor”, susține Stephen Paul.

Asta pentru că, de-a lungul anilo,r muşchii modelează forma feţei în funcţie de emoţiile, bucuriile sau şocurile pe care le trăim. De exemplu, doar privind în ochii unei cursante, Stephen susţine că poate enumera câteva dintre calităţile ei: „E o persoană foarte deschisă la minte, extrem de loială, iartă. dar nu uită”.

Când lobul urechii, de exemplu, este ataşat de faţă înseamnă că persoana respectivă trebuie să deţină controlul.

Analizând un bărbat, Stepehen remarcă faptul că bărbia îi trădează simţul umorului, iar acesta nu îl contrazice. „Aş putea spune că a avut dreptate. A sesizat anumite detalii de subtilitate privitoare la personalitatea mea cât şi la felul de a fi. Sunt interesat, pentru că îmi poate oferi informaţii despre mine însumi, cât şi despre ceilalţi, pentru a ne fi mai uşor să îi cunoaştem sau să cunoaştem cu cine comunicăm”, spune bărbatul.

Unei doamne îi sunt analizaţi pomeţii. Iar cel stâng este situat mai jos. „

„Acest lucru se întâmplă pentru că pe partea emoţională a vieţii ea este stresată şi devine mai serioasă din pct de vedere emoţional”, spune profesorul Stephen Paul.

Un curs durează o săptămâna şi costă 700 de euro, însă pentru a reuşi să învăţaţi elementele de bază aveţi nevoie de 6-12 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri