Tinereţe fără bătrâneţe. Campanie de medicină urbană – cum evităm poluarea în oraș

Data publicării:
IMG 6915 1

 

În cadrul campaniei de medicină urbană, Izabela Pănescu vorbește, alături de medicul de gardă al emisiunii, dr. Sorin Cadar, despre cea mai bună metodă de a evita problemele cauzate de poluarea atmosferică.

Organismul, când face efort fizic într-un aer mult mai curat, îşi va activa mecanismele de curăţare, de epurare şi una este ca o microparticulă să rămânăîn plămân profund înfiptă acolo timp de o lună, două, trei şi astfel determinăapariţia unei afecţiuni serioase şi alta este ca acea particulă sărămână 4-5 zile şi să fie eliminată”, spune doctorul Sorin Cadar.

Şi poluarea alimentară poate fi evitată, dacăalegeţiproducătorii locali în detrimentul produselor  din supermarket sau a celor de tip fast food.

Pe cât posibil o dată pe săptămână ieşiţiîn afara oraşuluişi cumpărați de la producătorii din jurul oraşului. De asemenea săîncercăm pe cât posibil să mergem la piaţă, la producătorii din pieţe. Săştiţi că 75-80% din cei care vândîn pieţevând natural. Sunt şi 20% care vând produse chimizate, legume şi fructe cu hormoni, dar acestea pot fi de multe ori recunoscute, pentru că arată perfect”, mai spune medicul.

Pentru că toamna ne-a luat prin surprindere, la rubrica „Handmade”, Monica Rădulescu îi învață pe telespectatori cum sădecoreze casele şi să pregătească atmosfera de acasă pentru anotimpul răcoros și cum să decoreze lumânări cu scorţişoară, boabe de cafea sau flori uscate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri