Sari la conținut

TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Sucuri naturale care pot înlocui băuturile acidulate de la supermarket

Mai întâi vă propunem sucul de ghimbir sau gingerata. Aveţi nevoie de o rădăcina potrivită de ghimbir, o lămâie sau un lime, miere după gust şi apă.

Primul pas: curăţarea ghimbirului. Are o coajă subţire, pe care o puteţi îndepărta cu uşurinţă dacă folosiţi un cuţit sau chiar o linguriţă. După ce aţi curăţat şi spălat rădăcina, tăiaţi-o în bucăţi mari.

Acum aveţi două variante: fie treceţi rădăcina printr-un storcător de fructe, fie o puneţi în blender sau chopper. Noi am ales varianta chopper-ului.

Următorul pas: îndepărtaţi coaja fructului de lime, tăiaţi pulpa în bucăţi mari pe care le puneţi în chopper, alături de rădăcina de ghimbir. Adăugaţi miere şi mixați.

La final aveţi nevoie de un tifon sau de un săculeţ special pentru a separa sucul de pulpă. Mai rămâne doar să îl amestecaţi cu apă şi sucul de ghimbir este gata. Cantitatea de apă depinde mult de gustul fiecăruia. Ghimbirul este picant, aşa că puteţi adăuga apă şi miere în funcţie de cât de concentrat doriţi să fie.

Sucul de ghimbir creşte imunitatea, iar datorită efectului antiinflamator vă scapă şi de durerile de cap. Folosiţi-l cu încredere şi în caz de indigestie, afecţiuni biliare sau laringită. Iar dacă aveţi greţuri, este remediul perfect.

Dacă schimbaţi puţin reţeta sucului de ghimbir veţi obţine o alternativă excelenţă la băuturile carbogazoase cu aromă de portocale. În loc de lămâie folosiţi portocală, iar în loc de apă plată alegeţi varianta cu acid. La final decoraţi paharul cu felii de portocale. Iată cum o băutură uşor de făcut şi extem de ieftină poate părea una sofisticată.

Dacă nu puteţi trăi fără băuturile carbogazoase pe bază de cofeină, atunci va dăm o reţeta aromată. Ce-i drept, aveţi nevoie de mai multe ingrediente, dar rezultatul va fi pe măsură.

Primul pas: stoarceţi zeama de la două portocale şi un lime. Vitamina C pe care o conţin este ideală pentru vremea schimbătoare de afară. Puneţi sucul într-un pahar şi adăugaţi pe rând ghimbir, nucşoară, scorţişoară măcinată şi levănţică. Aceasta trebuie zdrobită bine între degete pentru a-şi elibera toate uleiurile esenţiale.

După aceea, pisaţi într-un mojar anasonul şi scoateţi seminţele din batonul de vanilie. Mai rămâne să îndulciţi băutura. Cele mai potrivite sunt siropul de arţar şi mierea polifloră sau de mană, pentru a obţine o culoare cât mai intensă.

Strecuraţi apoi amestecul printr-o sită sau strecurătoare şi adăugaţi apă minerală. Sucul obţinut este extrem de aromat şi poate fi vedeta unei petreceri. Nu mai spunem cât de sănătos este, chiar şi într-o cură de slăbire.

Consumaţi cât mai des sucuri naturale, mai ales dacă aveţi copii. Cele din supermarketuri dau dependenţă şi cresc riscul multor boli. În plus, băuturile făcute în casă costă mai puţin, deci pe lângă faptul că veţi fi mai sănătoşi veţi putea şi să economisiţi bani. 

Ingrediente pentru o băutură naturală

- două portocale

- un lime sau o lamâie

- o linguriţă de ghimbir ras

- o jumătate de linguriţă de nucşoară

- o jumătate de linguriţă de scorţişoară

- flori de levănţică uscate

- o floare de anason

- o jumătate de baton de vanilie

- miere după gust

- sirop de arţar

- apă minerală