Tinerețe fără bătrânețe. Vedete care au arătat că poți avea succes chiar dacă suferi de tulburări de învățare

Data publicării:
james cameron

Dintre actorii români, Horaţiu Mălăele a dezvăluit că suferă de dislexie, care i-a adus o mulţime de neplăceri în copilărie.

Deşi e dificil să citeşti şi să înveţi replici pentru filme în condiţiile în care eşti dislexic, Tom Cruise a demonstrat că se poate trece peste un asemenea impediment. Actorul a vorbit despre tulburarea sa de învăţare în anul 2009 pentru o publicaţie spaniolă şi a mărturisit că a fost diagnosticat la vârsta de 7 ani.

Orlando Bloom a recunoscut şi el că are dislexie. Actorul spune că în copilărie a fost nevoit să lucreze de trei ori mai mult decât ceilalţi colegi. Chiar dacă a făcut progrese cu ajutorul terapiilor, încă întâmpină dificultăți cu citirea și memorarea textelor pentru filmele în care joacă.

Și Jennifer Aniston a fost diagnosticată cu dislexie, dar nu în copilarie, ci chiar la începutul carierei sale, când se chinuia să reţină replici.

Cântăreața Cher a mărturisit pe contul de Twitter că a fost diagnosticată cu dislexie severă în copilărie şi chiar a renunţat la şcoală, din acest motiv, la vârsta de 15 ani. Cu toate acestea, artista a câștigat numeroase premii pentru performanțele sale în film, muzică și televiziune.

Deși a suferit toată copilăria pentru că nu putea să citească și era marginalizat la scoala, Steven Spielberg nu a lăsat dislexia să îi afecteze cariera. Ba mai mult, renumitul regizor crede că cinematografia l-a ajutat să treacă peste această problemă.

Acum cinci ani am aflat că am suferit toată viaţa de dislexie, ceea ce explică multe - a fost ultima piesă a puzzle-ului dintr-un mister pe care l-am ţinut doar pentru mine toţi anii ăştia”, spunea Steven Spielberg, regizor într-un interviu.

Puţini ştiu că si Jamie Oliver are o dificultate de învăţare. Renumitul bucătar a dezvăluit într-un interviu că nu a citit în viaţa lui, că este dislexic şi că se plictiseşte repede.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri