Toalete ca în filmele SF, numai în Japonia

Data publicării:
19112012 20toalete-34257

O companie niponă a dat lovitura cu un vas de toaleta computerizat al carui capac se dechide automat, iar hârtia igienică a fost înlocuită cu jeturi de apă şi aer cald. Pentru clienţii ceva mai timizi, există şi posibilitatea de a alege o melodie ambientală, pentru relaxare sau pentru a nu primi plângeri de la vecini.

„Aceste toalete folosesc foarte puțină apă și nu lasă urme. Sunt, de asemenea, foarte confortabile și te spală cu ajutorul unui jet de apă”, a explicat Hiromichi Tabata, director de companie.

Astfel de toalete-minune se găsesc deja în doua treimi din casele japonezilor, ca și în restaurantele și barurile nipone. Încurajați de cele 30 de milioane de produse vândute în Țara Soarelui Răsare, niponii s-au avântat și în Occident. Dezamăgire. Nici europenii, nici americanii nu au fost cuceriți de toaletele inteligente. Chestiune de cultura, spune diplomatic inventatorul.

„Străinii care vin în Japonia se îndrăgostesc de aceste toalete și. câteodată, chiar le cumpără pentru acasă”, a declarat Hiromichi Tabata, director de companie.

Printre acești clienți din afara Japoniei s-ar număra și Madonna, care în 2005 ar fi rămas plăcut suprinsă de invenție, după un concert susținut în arhipelagul nipon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri