Top 10 recomandări destinaţii turistice NATIONAL GEOGRAPHIC. TRANSILVANIA se numără printre ele

Data publicării:
Transfagarasan 14.09

Iată topul prezentat de NATIONAL GEOGRAPHIC:

Districtul Sonoma, California

Cu frunze şi în copaci şi în vii, frunzişul toamnei are intensitate dublă în Districtul Sonoma. Conduceţi prin Valea Sonomei de-a lungul Şoselei Arnold, flancată de bolte de stejar şi arţar. Continuaţi prin Valea Râului rusesc, unde viile pictează solul cu nuanţe de foc solar şi vinurile sunt combinate cu recoltele de suc de fructe din octombrie.

Partea nordică din New Mexico

Într-un stat greşit caracterizat ca un deşert cu un singur anotimp, extremitatea de nord din New Mexico – care atinge poalele Munţilor Stâncoşi – pulseză pe ritmul sezonului. Conduceţi pe Cercul Fermecat de 83 de mile (134 km) care se întinde de la Taos la Râul Roşu, un peisaj divers şi dramatic cu văi verzi, păduri de plop şi lacuri de munte inrămate de plopi tremurători care devin aurii la sfârşitul lui septembrie şi în octombrie.

Districtul Holmes, Ohio

În inima districtului cental Amish din Ohio, arţarul, stejarul şi arborele simbol al statului, castanul porcesc, atârnă desupra drumurilor înguste cu meandre printre valurile câmpurilor de porumb. Conduceţi printre ramurile aprinse de galben şi roşu, împărţind drumul cu căruţele trase de cai ale ordinului Amish vechi şi opriţi-vă la standurile fermelor de la stradă pe parcursul drumului.

Peninsula Gaspé, Quebec, Canada

De-a lungul Quebec-ului costal, frunzele de arţar devin roşii, amintind de frunza de pe steagul Canadei. În Peninsula Gaspé copacii au apele albastre ale Golfului St. Lawrence ca şi fundal. Faceţi drumeţii în munţii din Parcul Naţional Gaspésie sau priviţi printre frunze balenele din Parcul Naţional Forillon, pe unde trec şapte tipuri de balene în octombrie.

Valea Douro, Portugalia

Toamna transormă Valea Râului Douro, care brăzdează nordul Portugaliei, într-o mare de roşu, portocaliu şi galben, în timp ce viile terasate care se inclină pe malurile râului se pregătesc pentru iarnă. Faceţi o croazieră de-a lungul căii navigabile de 125 de mile (200 km), fortificându-vă împotriva răcorii toamnei cu un pahar din renumitul vin Porto local.

Bavaria, Germania

Sudul Germaniei este saturat cu păduri Alpine care explodează de culoare pe fundalul prăfuit cu zăpadă al munţilor. Şerpuiţi de-a lungul Drumului Romantic de 224 de mile (360 km) care începe din regiunea Franconia a vinului – unde festivaluri locale de vin puncteză calendarul toamnei – şi care o ia spre sud prin oraşe vechi de secole cum sunt medievalul Rothenburg ob der Tauber şi Dinkelsbühl. Pline de turişti vara, toamna oferă tempo-uri mai relaxante pentru a privi frunzele.

Transilvania, România

Toamna destramă blestemul Contelui Dracula în Transilvania, un loc adâncit în legende şi imagini ale castelelor medievale în tonuri de sepie şi lumină înceţoşată a lunii. Acceptă provocarea Transfăgărăşanului, un drum de 56 de mile (90 km) cu maşina prin Munţii Făgăraş plin de viraje la 90 de grade, curbe foarte strânse şi privelişti spectaculoase ale celui mai frumos frunziş al toamnei.

Moscova, Rusia

Moscova respinge stereotipul de de metropola gri, interzisă, a epocii sovietice, şi converteşte proprietăţile foştilor ţari în parcuri publice care picteză oraşul în tonuri de toamnă. Încercaţi Kolomenskoye, unde palatele văruite şi domurile albastre, în formă de ceapă, ale bisericilor, puncteză o pădure şi rânduri de livezi de mere.

Valea Jiuzhaigou, Provincia Sichuan, China

Valea Jiuzhaigou găzduieşte unele dintre cele mai diverse flore şi faune din China. Toamna croieşte un concurs colorat între dramaticele frunze roşu – portocaliu, tonurile de curcubeu ale steagurilor de rugăciune din satele Tibetului, şi lacurile în nuanţe verzi care puncteză peisajul.

Kyoto, Japonia

În Japonia, tradiţia privirii frunzelor – numită koyo – oglindeşte obiceiurile înfloririi cireşilor din primăvară. Unul dintre cele mai bune locuri pentru koyo este Kyoto, pe insula Honshu, unde frunzele aprinse înrămează acoperişurile înclinate ale templelor, rămăşiţte ale isoriei imperiale de multe secole a oraşului. Iluminaţiile nocturne patrund prin ramurile translucente grele la înălţimea lor colorată începând cu mijlocul lui noiembrie si toată luna decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri