TOP 5. Cele mai înfricoșătoare poduri din lume

Data publicării:
pod

Unul dintre acestea este podul Royal Gorge din statul american Colorado, construit pentru a facilita traversarea râului Arkansas. A fost terminat în anul 1929 și până în 1982 nu a avut nevoie de cabluri de echilibrare. Este cel mai înalt pod din Statele Unite, 295 de metri și are lungime de 384 de metri.

Pe locul al doilea găsim podul Carrick-a-Rede Rope, din Irlanda de Nord. A fost construit de pescari și avea un singur cordon de sprijin. Acum are două, însă se mișcă atât de tare când cineva îl traversează încât rareori se găsește câte un aventurier dispus să se întoarcă tot pe pod. Cu toate acestea, nimeni nu a căzut până acum de pe acest pod, construit la o înălțime de 30 de metri deasupra stâncilor și apei învolburate.

Pe locul al treilea regăsim podul Aiguille du Midi, din Franța. Dacă te uiți în jos de pe acest pod, mai mult ca sigur ți se va face rau. Totuși, panorama este una mirifică, datorită Alpilor francezi. Podul este scurt, dar problema este că pentru a ajunge la el trebuie să iei o telecabină care urcă 2.000 de metri pe verticală în doar 20 de minute. Podul se află la 3.842 de metri înălțime față de nivelul mării. 

Următorul pod din top se află în Vancouver, Canada. Este vorba de Capilano Suspension, care are lungimea de 137 de metri și o înălțime de 70 de metri. A fost construit în anul 1889 și traversează o pădure de conifere, dar și râul Capilano. 

În fine, pe locul 5 găsim podul Puente de Ojuela situat în Mexic. Acest pod duce către un oraș-fantomă, iar podeaua sa scârțâie ca în filmele de groază. Un sentiment cât de cât de siguranță este dat de cablurile de oțel care îl susțin. A fost construit în secolul XIX deasupra unui mic canion. Podul are 317 metri lungime și 109 metri înalțime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri