Top. Cele mai bune aeroporturi pentru shopping

Data publicării:
heathrow aeroport

Aeroportul londonez Heathrow ocupă primul loc în top. Are peste 200 de magazine şi restaurante şi doar spaţiul destinat sectorului de cumpărături depăşeşte 11.000 de metri pătraţi. Cu aproape 20 de milioane de vizitatori pe an, aeroportul este și topul primelor cinci spaţii comerciale din Marea Britanie.

Pe locul 2 în top regăsim Aeroportul Internaţional din Dubai. 50 de milioane de oameni trec în fiecare an pe aici, iar cei mai mulţi fac şi cumpărături. Au şi de unde, căci magazinele se întind pe mai bine de 10.000 de metri pătraţi numai pe Terminalul 3. Branduri de top care vând produse de lux sunt extrem de bine reprezentate.

Pentru locul 3 ne întoarcem în Europa, mai exact în Olanda, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Urmând tendinţa globală de creştere a sectorului de cumpărături din aeroporturi, olandezii vor să extindă anul acesta spaţiul comercial cu 20 %.

Locurile patru şi cinci sunt ocupate de două aeroporturi din Asia. Aeroportul Internaţional Changi din Singapore adăposteşte primul magazin oficial FIFA din lume. Locul cinci este ocupat de Aeroportul Internaţional din Hong Kong care cu peste 56 de milioane de pasageri în fiecare an este unul dintre cele mai mari aeroporturi de tranzit din lume. Terminalul 2 adăposteşte zeci de magazine şi restaurante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri