Traian Băsescu, la o sărbătoare a ciobanilor din Sibiu: „Oamenii de aici muncesc, nu au nevoie să le dea Guvernul”

Data publicării:
1012047 670847302928824 77943938 n

FOTO: Facebook / Alaturi de presedintele nostru

Traian Băsescu, îmbrăcat cu un tricou albastru, a sosit, în jurul orei 13.30, în judeţul Sibiu, la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”, unde a fost întâmpinat cu brânză, pâine şi sare de către organizatori.

Șeful statului a spus că a văzut în zonă numai oameni gospodari: „Sunt oameni care muncesc şi au făcut cu munca lor bunăstarea, nu au nevoie să le dea Guvernul”.

El a adăugat că oamenii de aici nu trebuie deranjaţi nici de Guvern, nici de preşedinte, nici de politicieni în general”.

Când viceprimarul l-a invitat să urce pe scenă şi să vorbească, Traian Băsescu a spus nu vrea să deranjeze, adăugând: „Poate mai încolo”.

Un cioban i-a oferit cadou preşedintelui un clop negru, iar acesta s-a şters cu un serveţel pe cap, înainte de a-şi pune clopul.

Traian Băsescu a cerut apă, iar cineva i-a oferit o sticlă de jumătate de litru cu apă din care a băut două guri, apoi a întrebat-o pe soţia lui: „Vrei şi tu o guriţă?”.

Festivalul „Sus pe muntele din Jina” se desfăşoară, conform obiceiului, pe Şesul Jinarilor, în judeţul Sibiu. Sărbătoarea, ajunsă la cea de-a 43 de ediţie a început sâmbătă şi îşi propune să păstreze şi să valorifice tradiţiile şi obiceiurile oamenilor de la munte, dar şi a cântecelor şi jocurilor populare din zonă.

Programul folcloric din cele două zile de festival este susţinut de formaţii din judeţele Bihor, Alba, Argeş, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Timiş, Cluj şi Sibiu.

La ediţia din 2012 au fost prezenţi aproximativ 10.000 de oameni, în cele două zile de sărbătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri