Sari la conținut
News Alert

Transport gratuit pentru biciclete spre Poiana Brașov

Cursele gratuite pentru transportul bicicletelor pleacă din Braşov, sâmbăta şi duminica, între orele 15 şi 17. Bicicliştii trebuie să vină în staţie cu 15 minute înainte de ora fixată pentru plecarea autobuzului. Îşi lasă vehiculele în remorcă şi urcă în staţiune cu autobuzul.

„Regia de transport din Braşov duce câte cinci, şase, şapte, opt biciclete, de trei ori pe zi, sâmbătă şi duminică. Posesorii urcă cu autobuzul şi îşi pot recupera bicicletele în staţia din Poiana Braşov”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

„E naşpa să urci pe jos, adică vrei să te dai mai multe ture şi să le urci pe jos e... cam slăbeşti prea mult, după aia”, spune un biciclist.

„Ajungem mult mai repede şi ne distrăm mai mult, adică nu obosim până ajungem acolo”, spune și o tânără.

„Aceasta fiind o soluţie experimentală, temporară, pentru trei luni de zile, în funcţie de succesul de care se va bucura, se va face o analiză şi va fi menţinută sau va fi modificată, în funcţie şi de feedback-ul pe care îl primim de la biciclişti”, spune Silviu Ştefan, purtător de cuvânt al RAT Braşov.

Costul unei călătorii cu autobuzul din Braşov în Poiana Braşov este de cinci lei, pentru orice pasager. Amatorii plimbărilor cu bicicleta au la dispoziţie trasee asfaltate sau pietruite, de toate dificultăţile - în interiorul staţiunii sau spre Râşnov ori Braşov.