Traseu prin podgorii. Cât costă un weekend care include turul, cazarea şi degustarea

Data publicării:
pahar de vin

La 100 de kilometri de Bucureşti, se întind podgoriile din regiunea Dealu Mare. Pe sute de hectare se află plantaţii de viţă-de-vie care pot rivaliza cu cele din zona Toscanei sau din Bordeaux. În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti vor să afle cum se cultivă cei mai buni struguri şi cum se transformă în vinul aromat. 

Vinul nu este doar o băutură, este o experienţă, iar experienţa include şi cunoaşterea cramei, vinificatorului, locurilor din care vinul provine”, a spus Mihail Rotenberg, patronul unei crame. 

După un tur prin vie, urmează vizita în crama unde vinurile premium sunt ţinute până când ajung la maturitate. În cele peste 200 de butoaie din lemn de stejar, cu aromă de vanilie şi prună uscată, vinul se va transforma în câteva luni într-o băutură parfumată. Turiştii pot degusta vinurile. 

Vinul roşu, Cabernet sau Merlot cu iz de fructe de pădure se potriveşte perfect unei după-amieze petrecute la iarbă verde, la un grătar. 

Transport includ, ghidaj, degustări, vizita a trei crame, combinarea vizitei la crame, de exemplu, în Dealu Mare mai vizităm nişte muzee dedicate viticulturii”,a spus Cristian Pitulice, organizator. 

Un tur care include o degustare de vinuri şi câteva aperitive, costă 200 de lei. Însă, pentru un weekend prelungit la un conac între vii, turiştii dau de aproape patru ori mai mult. 

Anul trecut, peste 150.000 de români au vizitat podgorii. Foarte puţin în comparaţie cu Bordeaux, faimoasa regiune din Franţa, unde anual vin peste 3 milioane de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri