Sari la conținut
News Alert

Trei clădiri ale palatului Versailles vor fi transformate în hotel de lux

 

Foto: Facebook

La licitația, care s-a încheiat în septembrie 2015, au fost înscriși circa 20 de candidați francezi și străini. Pavilioanele ce urmează să fie amenajate ca hotel acoperă o suprafață de 2.800 de metri pătrați și sunt neocupate din 2008. Renovarea acoperișului și a zidurilor reprezintă o investiție evaluată între 4 și 7 milioane de euro, la care se vor adăuga 4 milioane de euro pentru amenajări interioare. Spațiul este concesionat pe 60 de ani.

"Acest proiect excepțional presupune realizarea unui hotel de prestigiu de circa 20 de camere și a unui restaurant cu bucătărie franceză de lux. Decorarea va fi clasică și rafinată, inspirată din secolul al XVIII-lea", a anunțat administrația publică a palatului Versailles într-un comunicat citat de Agerpres. Hotelul urmează să fie dat în folosință în 2018.

"Grupul LOV Hotel Collection/Alain Ducasse Entreprise va exploata hotelul după efectuarea lucrărilor de reparație și restaurare a monumentului istoric, precum și a operațiunilor de amenajare necesare funcționării în regim hotelier", se precizează în comunicat. "Conversia acestor clădiri se înscrie în politica de punere în valoare a spațiilor și a introducerii unor activități economice în cadrul monumentelor istorice, stabilită în 2009 de către Ministerul Culturii și Secretariatul de Stat pentru Turism", amintește comunicatul.

Construită de marele arhitect Julea Hardouin-Mansart, clădirea le Grand Controle (una dintre cele trei în care va funcționa hotelul) a găzduit controlul general al finanțelor din 1723 până la Revoluție (1789), de unde numele său, încheie huffingtonpost.fr.