Trofeul Tomis 2013: La competiţia de pe Marea Neagră s-au înscris concurenţi de toate vârstele: de la 11 la 60 de ani

Data publicării:
iachting 1

Pentru Trofeul Tomis a fost delimitat un traseu de aproximativ şase kilometri în largul Mării Negre şi, în funcţie de categoria la care sunt înscrişi, concurenţii trebuie să îl parcurgă de două, trei sau chiar de patru ori. Câştigător este cel care ajunge primul la destinaţie.

La competiţii participă anul acesta 109 concurenţi din şase ţăridelegaţia României având 60 de reprezentanţi. Antrenorul Laurenţiu Boiceanu spune că are mare încredere în ei, mai ales că aceştia au avantajul că au mai navigat în largul Mării Negre şi sunt obişnuiţi cu condiţiile.

De cealaltă parte, concurenţii străini mizează pe experienţa dobândită în locaţii mai exotice precum Marea Mediterană sau Marea Baltică.

La competiţia de iachting s-au putut înscrie persoane de orice vârstă. O singură condiţie a fost impusă de organizatori: să vină cu propria ambarcaţiune. Cel mai vârstnic concurent, Dror Yevkiel, vine din Israel şi are 60 de ani - care nu i se citesc pe chip şi în condiţia fizică. „Vârsta este numai în mintea noastră, nu are nici o importanţă”, crede el.

La doar 11 ani, unul dintre cei mai tineri concurenţi împărtăşeşte aceeaşi pasiune pentru iachting. Filip Frim are deja două medalii la concursurile de gen, deşi concurează de un an şi jumătate. La Trofeul Tomis este prezent pentru prima dată.

Duminică sunt programate ultimele trei curse, iar seara are loc festivitatea de decernare a premiilor, când campionii pentru fiecare clasă de concurs îşi primesc medaliile şi diplomele.

Trofeul Tomis este singura competiţie românească inclusă în calendarul Asociaţiei Internaţionale care reuneşte cele mai importante întreceri pentru această categorie de ambarcaţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri