Tromso, „Parisul Nordului”. O călătorie pe tărâmul laponilor

Data publicării:
tromso

Locuitorii Scandinaviei se laudă mereu cu soarele de la miezul nopţii, însă adevăratul motiv pentru care turiştii aleg să viziteze nordul Norvegiei este reprezentat de aurora boreală sau „Luminile Nordului”. Un fenomen natural unic, care poate fi observat cel mai bine în serile reci de toamnă sau iarna, la Tromso, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Norvegia.

Oraşul înconjurat de munţi, fiorduri şi insule a fost fondat în anul 1794 şi este locul de unde celebrii savanţi Roald Amundsen, Fridtjof Nansen sau Umberto Nobile şi-au început expediţiile către Polul Nord, ceea ce a făcut ca mica aşezare norvegiană să-şi câştige renumele de Poarta către Artic.

Cum ajungeți

Pentru a ajunge la Tromso, cel mai la îndemână mijloc de transport este avionul. Preţul unui bilet dus-întors este cuprins între 400 şi 1.000 de euro în funcţie de compania aeriană cu care alegeţi să plecaţi. Dacă vă hotărâţi să mergeţi cu maşina până la Tromso, vă aşteaptă un drum de 4.335 de kilometri, aveţi nevoie de cel puțin 10 plinuri de rezervor, care vă pot costa peste 450 de euro.

Cazarea

Odată ajunşi la Tromso, posibilităţile de cazare sunt pentru toate buzunarele. Preţul pentru o noapte de cazare într-un hotel de trei stele, cu mic dejun este în jur de 150 de euro. Puteţi de asemenea închiria o cameră într-o casă sau o vilă la preţuri de aproximativ 40 euro.

Ce vizitați

Ziua, în Tromso puteţi vizita numeroase obiective turistice. Grădina Botanică Alpina Arctica - este cea mai nordică gradină botanică din lume. Un alt obiectiv inedit este Catedrala Arctică, cea mai fotografiată atracţie turistică a oraşului. Este construită în 1965 şi are de una dintre cele mai mari ferestre cu vitralii din aceasta parte a Europei. Catedrala se încadrează foarte bine în peisajul artic, seamănă cu un gheţar.

De asemenea, puteţi opta pentru o vizită la o fermă de câini husky, unde puteţi servi un prânz tradiţional şi puteţi învăţa cum să conduceţi o sanie trasă câini.

Însă seara începe adevaratul spectacol în Tromso. Cu ajutorul unui ghid plecaţi în căutarea Luminilor Nordului. Excursia va costa 110 euro, dar observarea Aurorei Boreale este nepreţuită. Fenomenul poate fi privit cel mai bine de pe un vapor sau, în orice caz, într-un loc aflat departe de luminile oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri