Tunurile pentru producerea zăpezii artificiale lucrează la capacitate maximă la Predeal și Poiana Brașov

Data publicării:
munte iarna partie sinaia FB primaria sinaia-1

 

Foto: facebook

În Poiana Brașov se schiază foarte bine pe toate pârtiile, în partea superioară a Masivului Postăvarul, unde stratul de zăpadă este cuprins între 40-50 de centimetri.

'Lucrăm în prezent la pregătirea pârtiilor din partea inferioară a masivului, și nu ne vom opri până nu le vom amenaja pentru a se putea schia. Tunurile pentru producerea zăpezii artificiale lucrează la capacitate maximă încă din cursul nopții și nu le vom opri până când pârtiile nu vor fi gata. Preconizăm că undeva pe sâmbătă se va putea schia pe pârtiile Sulinar, Drumu Roșu, Sub Teleferic și Bradul, de la un capăt la altul', a declarat miercuri pentru Agerpres administratorul Domeniului schiabil din Poiana Brașov, Dorin Drăgoi.

Drăgoi a adăugat că temperaturile înregistrate miercuri dimineața erau de—11,5 grade Celsius în Masivul Postăvarul și — 9,5 grade Celsius în stațiune, temperaturi foarte bune pentru producerea zăpezii artificiale. Drăgoi a mai afirmat că se lucrează și la amenajarea traseelor pentru săniuțe de la baza pârtiei Bradul și dacă va fi nevoie se va folosi și zăpadă artificială, având în vedere că stratul de zăpadă depus în urma ninsorii de marți din Poiana Brașov este de circa trei centimetri. Domeniul schiabil din Poiana Brașov este prevăzut cu 24 de tunuri și 120 de lăncii pentru producerea zăpezii artificiale.

La Predeal nu se schiază pentru că se lucrează la amenajarea pârtiilor.

Potrivit reprezentanților primăriei Predeal, pe pârtia Clăbucet, cea mai solicitată, în lungime de 2.100 de metri, de dificultate medie, șase tunuri pentru producerea zăpezii artificiale sunt puse în funcțiune. Capacitatea de cazare în cele două stațiuni turistice este ocupată în proporție de peste 95%, pentru petrecerea Revelionului, dar se așteaptă ca numărul turiștilor să fie în creștere în zilele de 1 și 2 ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri