Turism într-o comună fără pensiuni

Data publicării:
MUNTI MACIN

La capătul unui drum plin de noroaie, la marginea unei comune din Munţii Măcinului se află o clădire imensă. Construcţia a costat peste un milion şi jumătate de euro şi va deveni un centru de informare turistică.

Va găzdui un mic muzeu şi o sală de conferinţe. Doar că turişti nu sunt şi, chiar dacă ar vrea să vină, nu prea au unde să se cazeze. În zonă e o singură pensiune, cu zece locuri.

Sunt mulţi turişti care vor să vină în zonă nu avem unde să-i cazăm. Şi atunci m-am gândit la chestia asta şi m-am gândit să amenajez pe aici prin curte ceea ce se vede, ca să pot să-i atrag”, a scris Matei Matetovici, proprietar de agropensiune. 

„Lipsa turiştilor este cauzată de faptul că nu avem în zonă pensiuni. În momentul de faţă au început să se construiască”, a spus Bogdan Băjenaru, viceprimarul comunei Greci.

Turiştii care vin cu cortul şi vor să campeze în zonă o pot face doar pe acest spaţiu vast. De altfel, locul nu are amenajări, practic, nu este omologat oficial. Autorităţile nu disperă şi spun că turiştii vor veni atunci când localnicii se vor implica şi ei.

Şi comunităţile locale, sau mai bine zis cu ajutorul comunităţiilor locale prin expunerea acestor informaţii reale despre ceea ce avem aici și se știe foarte puțin, se va ajunge la o promovare, la o conservare”, a spus Viorel Roşca, directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcin.  

Centrul de informare turistică va fi deschis în septembrie. Construcţia lui face parte dintr-un plan pe termen lung de conservare a zonei, iar investiţia totală se ridică la 17 milioane de lei. În zona munţilor Măcin ajung cam zece mii de turişti anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri