TURIST ACASĂ. Braşovul, văzut din vârful Cetăţii

Data publicării:
cetatea brasovului

Prima construcţie datează de la începutul seolului al XV-lea şi este un turn în forma de semicerc. Mai târziu, tot platoul a fost înconjurat cu un zid.

În 1529, în timpul luptelor dintre regele Ferdinand şi Ianos Intâi pentru tronul Ungariei, cetatea este ocupată şi distrusă de Petru Rareş. Zidurile ei au fost refăcute, dar peste puţin timp au fost nimicite într-un incendiu. În 1625, cetatea a fost reconstruită şi tot în acea perioadă s-a săpat şi o fântână adâncă de 81 de metri.

Fortificaţia patrulateră cu bastioane italieneşti în colţuri, deasupra cărora au fost construite turnuri de apărare a avut o singură intrare: un pod mobil. În 1690, armatele imperiale s-au stabilit în cetate şi mulţi ani la rând au asuprit oraşul.

Ulterior, cetatea a funcţionat ca închisoare pentru prizonierii turci şi francezi, iar în timpul epidemiei de ciumă aici era o secţie pentru cei care sufereau de această boală. În anii 50, a fost închisoare comunistă, apoi în ultimii ani a fost transformată în restaurant cu specific medieval, de unde priveliştea spre oraş este unică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri