TURIST ACASĂ. Castelul Daniel, din Vârghiș, poate fi vizitat gratuit

Data publicării:
castel varghis

Castelul Daniel a fost ridicat pe locul unui conac mai vechi, în secolul al XVI-lea, în stil renascentist. Construcţia se află în mijlocul unui parc dendrologic, iar în urma numeroaselor atacuri otomane s-a deteriorat.

În secolul al XVIII-lea, Daniel Istvan l-a reconstruit în stil baroc, iar mai târziu proprietatea a primit multe elemente clasice. Renovările au cruțat arcadele şi stemele sculptate in stil renascentist din partea sudică a castelului.

După anul 1948, în urma secularizării, Castelul Daniel a devenit proprietatea CAP-ului care a decis să folosească celebra cameră a cavalerilor şi celelalte încăperi pentru creșterea ovinelor.

În 2005, proprietatea a fost retrocedată ultimilor membrii ai familiei Daniel din Vârghiş, iar ulterior a fost vândută autorităţilor unui oraş din Ungaria, pentru 300.000 de euro.

Daca vreţi să vizitaţi castelul trebuie să treceţi prin Baraolt, loc în care găsiţi şi locuri de cazare. În pensiunile secuieşti veți descoperi însă și bucate tradiționale ungurești.

În plus, în zonă veţi descoperi şi alte obiective turistice care vorbesc despre istoria secuilor din România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri