TURIST ACASĂ. Cea mai veche grădină botanică este la Iași

Data publicării:
gradina

Grădina Botanică „Anastasie Fătu" din Iași este cea mai veche grădină botanică din România și datează din secolul XVII. Are o suprafață de 5 hectare și este împărțită în 12 sectoare, în interiorul cărora găsim peste 2000 de specii de plante. În plus, vom descoperi 12 sere, fiecare dintre acestea ocupându-se de un anumit aspect din flora și vegetația lumii.

Dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați Rozariul, acolo unde se află 800 de trandafiri nobili ce alcătuiesc o expoziție unică în Iași. Totodată, Grădina Botanică este un loc preferat de ieșeni și pentru cele două izvoare de apă minerală, dar și pentru plimbările în aer liber în zona lacului și a podgoriilor.

Încă un amănunt. Dacă vă programați o vizită la Gradina Botanică din Iași, trebuie să știți că, în fiecare an, în lunile octombrie și februarie sunt organizate în sere expoziții de crizanteme și azalee. Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulți si 3 lei pentru grupurile de turişti. Însă, pentru iubitorii florilor, sunt disponibile şi abonamente lunare, de 50 de lei de persoană, iar grădina este deschisă până la ora 20.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri