TURIST ACASĂ. Clădirea de suflet a reginei Elisabeta

Data publicării:
regina-1

Pavilionul Reginei adăposteşte astăzi Muzeul Portului Constanţa. Cunoscută şi drept „Cuibul reginei", clădirea mică, dar elegantă a fost proiectată de marele arhitect Victor Stephanescu şi a fost construită în 1911 de Anghel Saligny si de echipa sa de ingineri.

Construcția era una simplă și modestă, fiindcă regina și-a dorit confort, dar nu și lux. La parterul clădirii locuiau gărzile. Tot aici era şi un salon în care regina îi primea la ceai pe ziariştii vremii.

Chiar dacă după moartea reginei imobilul a fost abandonat şi, ulterior, incendiat, pavilionul a fost reclădit în memoria Elisabetei. Clădirea poate fi vizitată de toţi cei care vor să afle poveştile locului. Este structurată, la fel ca în secolul trecut, tot pe două nivele, iar camerele adăpostesc fotografii ale familiei regale, piese de mobilier și obiecte decorative, articole din presa vremii, planuri ale arhitectului Anghel Saligny și documente vechi care au aparținut capetelor încoronate.

Turiştii care vor să viziteze Pavilionul Reginei trebuie să ajungă la Dana 0. De la gara Constanței și până acolo, tariful unei curse cu taxiul costă 10 lei, iar biletul pentru autobuz este de 1,75 lei de persoană. La intrarea în port, turiștii trebuie să prezinte buletinele și pot ajunge la muzeu însoțiți de un ghid turistic. Costul unui bilet este de 10 lei de persoană, copiii cu vârsta sub 7 ani având intrare liberă. Programul de vizită este doar de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 - 17:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri