Sari la conținut
News Alert

Turist acasă. Cum ajungeţi la Vulcanii Noroioşi şi cât costă cazarea în zonă

Misterioşi şi ademenitori, vulcanii lasă impresia unui peisaj selenar.

Mai reduse ca întindere, dar poate mai spectaculoase prin forma craterelor, Pâclele mici nu trebuie ocolite de turiştii amatori de inedit.

Ajunşi pe hărţile de turism din Germania, vulcanii noroioşi din Buzău sunt din ce în ce mai vizitaţi şi de turiştii străini.

În ultimii ani, numărul celor care au venit să vadă straniul peisaj a ajuns la aproape 19.000 pe sezon, adică între aprilie şi octombrie. Ei se pot caza la numeroasele pensiuni din zonă, care se laudă cu mâncare excelentă şi confort la preţuri accesibile, între 70 şi 120 de lei camera, pe noapte.

Pentru a ajunge la Vulcanii din Buzău, puteţi alege DN 10, până în localitatea Sătuc. Aici drumul se bifurcă și, după ce treceţi de Berca, traversaţi râul Buzău spre Chiliile. Înainte de a ajunge la destinaţie, un ultim indicator, aflat la doar 2 km de vulcani, arată drumul spre Pâclele Mici sau Pâclele Mari. În stânga, trecând peste un pod, drumul își continuă cursul spre Pâclele Mari. 

CONCURS „Turist Acasă”

Aşteptăm de la dumneavoastră imagini şi clipuri filmate în vacanţe, pe turist.acasă@digi24.ro. Cele mai frumoase vor fi difuzate în emisiunea „Turist Acasă”, iar la sfârşitul fiecărei luni, unul dintre telespectatori va fi premiat cu un aparat foto profesional.