TURIST ACASĂ. „Mica Elveție” a Olteniei

Data publicării:
elvetia

Transalpina Ski Resort este unul dintre cele mai noi şi performante domenii schiabile din ţară, inaugurat în decembrie anul trecut.

Baza pârtiei principale se află foarte aproape de lacul Vidra şi la doar şapte kilometri de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina.

Pune la dispoziția turiștilor pârtii cu o lungime totală de nouă kilometri, pornind de la o altitudine de peste 2.000 de metri, prevăzute cu sistem de tunuri de zăpadă şi instalaţii de transport pe cablu ultramoderne: două telegondole, două teleschiuri şi un telescaun.

Nu doar frumuseţea peisajelor recomandă acest domeniu schiabil, ci şi faptul că se numără printre puţinele din ţară cu pârtii încă practicabile, datorită instalațiilor cu tunuri de zăpadă.

La Transalpina Ski Resort se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A sau pe traseul Transalpinei, prin Obârşia Lotrului. Domeniul schiabil se află la 37 de kilometri de Petroșani, 110 de Râmnicu Vâlcea și 122 de Sibiu.

Un skipass de o zi pentru adulţi, valabil pe toate instalaţiile, costă 80 de lei. Administratorii staţiunii oferă şi posibilitatea achiziționării de abonamente: spre exemplu, pentru trei zile care nu trebuie să fie consecutive, skipass-ul costă 180 de lei.

Centrele de închirieri le stau la dispoziție celor care nu au echipamente de schi sau snowboard. Un pachet care include schiuri, clăpari şi beţe costă 40 de lei pe zi. Totodată, turiștii se pot relaxa la un ceai cald sau o cană cu vin fiert, la cele două terase amenajate la nivelul bazei intermediare.

Există totuşi o problemă: locurile de cazare. Cele mai multe opţiuni sunt în Voineasa, la 30 de kilometri distanţă, şi Petroşani, la 37 de kilometri.

Alternativele sunt staţiunile Obârşia Lotrului, la doar şapte kilometri, însă cu un număr insuficient de unităţi de cazare, şi Vidra, la 11 kilometri, acum aproape în paragină.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri