TURIST ACASĂ. Muzică printre stalactite în peștera Valea Cetății

Data publicării:
muzica

„Sala Mare" are o înălţime de peste 10 metri şi din ea pornesc în toate direcţiile nu mai puţin de opt galerii secundare. Intrarea în aceasta peşteră a fost descoperită în 1949, după ce o viitură a măturat valea şi a scos la iveală intrarea în subteran. Abia după cinci ani, câţiva tineri au intrat pentru prima dată în peșteră. În 2010, speologii au transformat cavitatea intr-o atracţie turistică unică în Romînia. Lucrările de amenajare au durat aproape un an, iar investiţia depăşeşte o sută de mii de euro.

Leduri, alei din fibră de sticlă şi concerte de muzică clasică, toate acestea atrag în fiecare weekend sute de turişti. În weekenduri, în peşteră vin artişti ai Filarmonicii din Braşov, care ţin concerte între stalagmite. Intrarea la un astfel de spectacol costă 40 de lei. Dacă ați ajuns în zonă, aveți de unde alege cazare. La Râșnov sunt hoteluri de trei și patru stele, dar și pensiuni rustice, pentru toate buzunarele. O cameră de două margarete costă de la 70 de lei pe noapte, însă la un hotel de patru stele poate să ajungă şi până la 350 de lei pe noapte.

În zona sunt şi alte obiective turistice: Cetatea Ţărănească Râşnov, staţiunea Poiana Braşov, Parcurile Naţional Bucegi şi Piatra Craiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri