Turist acasă. Plaja Corbu, oaza de linişte de pe litoral

Data publicării:
plaja corbu

La doar 8 kilometri de staţiunea Mamaia şi învecinată la sud cu oraşul Năvodari, plaja Corbu atrage an de an mii de turişti. Oameni din toate colţurile ţării sau chiar din străinătate vin aici cu un singur scop - să se relaxeze pe malul mării şi să audă doar foşnetul valurilor.

În corturi sau cu rulote, căutând cazare la la localnici , cei care vin în zona Corbu spun că nu ar da acest loc pe nimic altceva.

Preţurile de cazare sunt foarte mici, comparativ cu restul litoralului. Pentru o noapte de cazare, oamenii plătesc între 30 şi 170 de lei. Multe dintre unităţile de cazare pun la dispoziţie dotări moderne, însă turiştii de Corbu caută mai mult simplitatea şi liniştea.

Lacul Corbu. Aici s-a organizat anul trecut campionatul mondial de pescuit la crap. Este cel mai mare lac de pescuit sportiv de la malul mării iar diversitatea peştilor este foarte mare. Pe malul lacului sunt amenajate pontoane pe care se găsesc căsuţe din lemn pentru două persoane. Există de asemenea amenajate duşuri şi toalete.

Totuşi, fiind un lac pentru competiţii, există şi câteva reguli care trebuie respectate cu sfinţenie. Pescarii trebuie să ştie că odată prins, crapul trebuie eliberat, şi că pot pleca acasă cu cel mult şapte kilograme din celelalte specii de peşte.

Taxa de pescuit este de 100 de lei pe zi şi sunt permise patru lansete. Însoţitorii care nu pescuiesc vor plăti şi ei o 20 de lei de persoană.

CONCURS „Turist Acasă”

Aşteptăm de la dumneavoastră imagini şi clipuri filmate în vacanţe, pe turist.acasă@digi24.ro. Cele mai frumoase vor fi difuzate în emisiunea „Turist Acasă”, iar la sfârşitul fiecărei luni, unul dintre telespectatori va fi premiat cu un aparat foto profesional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri