TURIST ACASĂ. Primul muzeu în memoria unui român din dispora

Data publicării:
stefan baciu brasov

Ştefan Baciu s-a născut în Braşov în anul 1918, dar a părăsit România imediat după al doilea război mondial pentru a fi ziarist, dar şi profesor în toată America Latină. Spre finalul vieţii s-a stabilit în Hawaii, acolo unde este şi înmormântat.

În oraşul de la poalele Tâmpei se păstrează casa în care acesta a trăit, fiind de altfel primul muzeu consacrat memoriei unui român din diaspora. Clădirea, înălţată între anii 1930 - 1931 de un arhitect maghiar, la comanda tatălui poetului, este construită în stil modernist interbelic.

Muzeul ocupă un apartament la parter şi este compus din trei săli cu expoziţia de bază şi depozitul de documente. La demisol sunt organizate birourile şi un depozit de cărţi şi mobilier.

Vizitatorii pot admira colecţiile muzeului cu lucrări de artă decorativă şi plastică cum ar fi porţelanuri, fildeş, picturi, dar şi fotografii.

Mai mult, pasionaţii găsesc o bibliotecă cu 3.700 de volume în limbile română, latină, germană, franceză, engleză, spaniolă, portugheză şi peste 1.800 de manuscrise şi documente, care au aparţinut poetului Ştefan Baciu.

Bilet de intrare:

- adulţi - 4,5 lei

- pensionari - 3,0 lei

- elevi şi studenţi - 1,5 lei

Program de vizitare:

- marţi - vineri - 9.00 - 17.00

- sâmbătă - duminică - 10.00 - 17.00

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri