TURIST ACASĂ. Rafting în Defileul Crișului Repede

Data publicării:
rafting

Raftingul este un sport ce a căpătat popularitate pe la mijlocul anilor 70, dar a pătruns în România doar în ultimii ani. Este foarte apreciat de amatorii de aventură și se desfășoară pe râuri cu apă repede, învolburată, cu ajutorul unor bărci gonflabile special concepute pentru această activitate. Raftingul este apreciat mai ales pentru că nu ai nevoie de mari calități de atlet pentru a-l practica.

Astfel, daca doriți aventură, distracție și relaxare, puteți beneficia de toate acestea dacă faceți rafting pe Crișul Repede. Râul care traversează Bihorul izvorăște din Munții Gilăului. Traseul din zona Bratca - Vadu Crioului este destul de ușor, dar foarte frumos, permite organizarea turelor și pentru copii sau familii. Se poate parcurge cu bărci mici și mari. Fiecare participant este implicat activ în manevrarea și înaintarea raft-ului cu ajutorul padelelor. Nu este complicat, tot secretul este să ascultați și să executați comenzile ghidului.

O tura de rafting costă 120 de lei de persoană, preț în care este asigurat și echipamentul. Doritorii pot face și cățărări sau coborâri cu tiroliana, iar dacă vor să rămâna mai multe zile pot alege să doarmă în cort sau la pensiunile din zonă. În Bihor, raftingul se poate practica pe trei cursuri de apă: Crișul Repede, Crișul Negru și Crișul Pietros, pe o lungime de aproape 100 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri