TURIST ACASĂ. Vacanțe pe ritmuri de jazz la Gărâna

Data publicării:
jazz

Primii colonişti s-au stabilit la Gărâna în secolul al XIX-lea şi au ajuns aici trimişi de împărăteasa Austriei, Maria Terezia. Aproape 200 de ani mai târziu, localitatea care se află la 35 de kilometri de Reşiţa şi 150 de Timișoara încă păstrează parfumul satelor de munte germane. Iar asta se vede cel mai bine în casele puținilor pemi care mai trăiesc în zonă, dar şi în muzeul care adăpostește obiecte ce ilustrează îndeletnicirile lor tradiționale.

Pe lângă această latură istorică, în ultimele două decenii micuţa localitate din umbra Semenicului a căpătat importante valenţe culturale. Gărâna este gazdă pentru numeroase festivaluri şi concerte. Cel mai important dintre acestea este Festivalul de jazz care are loc în fiecare an, din 1997 încoace, în luna iulie. Pe scena festivalului urcă, de fiecare dată, cele mai importante nume ale jazzului internațional şi mii de turişti melomani vin anual la concertele din Poiana Lupului.

Pentru ei şi pentru amatorii de drumeţii, în Gârâna există numeroase posibilități de cazare. La pensiunile din zonă prețurile variază între 80 și 160 de lei pentru o camera single, și 100 și 180 de lei pentru o cameră dublă. Atenţie, însă, prețurile cresc cu aproape 20 % atunci când în Gărâna au loc evenimente de amploare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri