TURIST ACASĂ. Vâltorile de la Lisa și Mănăstirea Sâmbăta, obiective turistice în Ţara Făgăraşului

Data publicării:
VALTORI

Pârâul Lisa a fost mereu un ajutor pentru localnicii din acest sat din Ţara Făgăraşului. Oamenii au folosit apele lui ca să macine porumbul sau grâul, ca să taie buşteni sau să ţeasă covoare şi straie. Una dintre aceste instalaţii funcţionează încă şi sute de turişti vin în fiecare an să vadă cum apa îi dă o mână de ajutor omului.

La Vâltori înseamnă o afacere începută în 1850 şi transmisă din tată în fiu, până la a cincea generaţie. Aici, lâna e spălată, toarsă şi ţesută de mecanisme acţionate de forţa apei.

Nu departe de Lisa este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din ţară: cea de la Sâmbăta de Sus. Pentru 15 lei de persoană puteţi petrece o seară alături de izvoarele repezi ale munţilor, intr-o cameră cu două paturi. În zonă sunt multe locuri de cazare, iar pensiunile de la poalele munţilor Făgăraş au tot timpul anului portile deschise pentru turisti.

Aici, turiştii se pot caza la o pensiune de două margarete, pentru 80-100 de lei camera dublă, iar cei mai pretenţiosi pot alege pensiunile de trei margarete, unde preţurile ajung până la 250 de lei camera dublă.

Până la Sâmbăta puteţi merge cu maşina, trenul sau microbuzul, iar odată ajunşi în Ţara Făgăraşului veţi descoperi oameni primitori şi bucătărese care pregătesc mâncăruri delicioase: păstrăv la gratar, plăcinte cu brânză sărată sau ghiveci călugăresc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri